Kalesija 13°

AKOL: Završen regularni dio sezone, prve četiri ekipe imaju isti omjer pobjeda i poraza

akol2U nedjelju (06. januar) je odigrano deveto kolo AKOL-a, čime je završen regularni dio sezone prve amaterske košarkaške lige u BiH.
U prvoj sezoni AKOL lige, nastupalo je 10 ekipa iz tri općine TK, a završni turnir su izborile četiri ekipe, čija imena su bila poznata još nakon prošlog kol; NEON Kalesija, KK Bosna Kalesija (juniori), AKK Novo Naselje Tuzla i CEZAM Farmavita iz Tojšića.

Nakon izuzetno uzbudljivih osam kola, u kojem je viđena odlična košarka i velika borba za pozicije koje vode u play off, deveto kolo AKOL-a je prošlo bez velikih uzbuđenja.

Derbi kola su igrali Neon i Cezam, prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa. Bez obzira na ishod ovog duela, ove dvije ekipe će se sastati u polufinalu završnog turnira, pa je ovo bila odlična prilika za obje ekipe da ispitaju snagu protivnika.  Neon je prije ovoga kola bio najefikasniji tim, dok je Cezam primao najmanje poena od svih ekipa.
Cezam je u ovoj utakmici pokazao mnogo više želje za pobjedom, a odličan šut sa distance i sa linije slobodnih bacanja je na kraju i prevagnuo na njihovu stranu. Neon je imaop prednost samo na otvaranju utakmice, a u nastavku izuzetno teškog meča, Cezam je taj koji je diktirao tempo utakmice. Dvije vezane trojke i pogođena slobodna bacanja sredinom drugog dijela odvode Cezam na 10 poena prednosti, koju su uspjeli sačuvati do samoga kraja, za veliku pobjedu 46:36.
Ostale utakmice su prošle bez velikih uzbuđenja, a vrijedi pomenuti ubjedljivu pobjedu Živinica protiv Vukovija 57.35, s akojom su Živinice zauzele petu poziciju na tabeli.
Novinari su u prošlom kolu ostali bez nade za play off, pa su bez motiva odigrali meč protiv Novog Naselja, u kojem su poraženi 32:44.
Juniori KK Bosna nisu ništa prepustili slučaju, pa su i protiv Miljanovaca odigrali soldinu utakmicu, u kojoj su slavili sa 43:28.
Tušanj je utakmicu dobio službenim rezultatom 20:0, jer se igrači AKK Drina Rile nisu pojavili na utakmici.

Rezultati 9. kola:
Tušanj Tuzla  – AKK Drina Rile 20:0 (utakmica nije odigrana)
AKK Novo Nasleje Tuzla – Novinari TK 44:32
Živinice – Vukovije 57:35
KK Bosna  – Miljanovci 43:28
CEZAM Farmavita – NEON Kalesija 46:36

Naredne nedjelje (13. januar), u sali MSŠ Kalesija se igra završni turnir u kojem će učestvovati četiri najbolje ekipe.
Zanimljivo je da su prve četiri ekipe na istom omjeru, 7 pobjeda i 2 poraza, ali je u međusobnim omjerima među učesnicima završnog turnira najbolja ekipa Neona.
Prva utakmica će biti repriza duela iz devetog kola, NEON Kalesija – CEZAM Farmavita, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti juniori KK Bosna Kalesija i AKK Novo Naselje iz Tuzle.
Nakon ove utakmice revijalnu utakmicu će odigrati najmlađi članovi KK Bosna, nakon čega će uslijediti i finalni meč, kada ćemo dobiti i prvog pobjednika AKOL lige.

(NKP kalesijski.com)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE