Kalesija 13°

BKC Kalesija, 25. decembar: Prva samostalna izložba kalesijskog slikara Mehdina Glogića

Mehdin Glogić iz Kalesije već duže vremena provodi uz kist, boje i platno. U tišini već godinama crta za svoju dušu, ali i za prijatelje.  Međutim, ovaj mladi umjetnik odlučio je svoje slike pokazati na prvoj samostalnoj izložbi koju planira organizovati 25.decembra u galeriji BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji.

„Odlučio sam izložiti oko 20 svojih slika sa različitim motivima, što bi se reklo za svakoga po nešto“, kazao je za NKP Mehdin Glogić.

mehdin glogic

Izložba će biti prodajnog karaktera, tako da će posjetioci imati priliku da sliku koja im „zapadne“ za oko kupiti po veoma pristupačnim cijenama. Ovo ništa ne bi uspjelo bez direktora BKC-a Fadila Hujdurovića kao i mog što bi se reklo glavnog sponzora Seada Džafića koji mi je izašao u susret i najviše pomogao, ističe Glogić. Pored Džafića, i mnogi drugi privrednici su pomogli ovog slikara, a oni će biti pomenuti i na samoj izložbi.

Ono što je zanimljivo svakako je i to da je Glogić poznat kao veliki humanista i osoba koja se u više navrata odazivala humanitarnim akcijama. I ovaj put, Glogić će od prodaje slika izdvojiti 20 posto za bolesnu djecu u Kalesiji.

„Bitno mi je da pokažem ono što znam, a to je crtanje. Nek ljudi vide, ali i kupe sliku jer na taj način pomažu meni ali i velikom broju djece u našoj općini kojima je novac potreban“, ističe Glogić.

NKP (kalesijski.com)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Obilježen “Dan roze vrpce”: Preventivni pregledi su iteka …

Korak prema zelenijoj budućnosti: Grad Živinice usvojio Operativni p …

KK Basket Živinice počeo sa Školom košarke

UKC Tuzla: Okončane procedure, dodjeljen ugovor za nabavku linearnog …

U subotu utakmice 8. kola Druge lige FBiH grupa Sjever

CLOSE
CLOSE