Kalesija 13°

13-togodišnji Kalesijac Miralem Ramić na meti evropskih velikana

Angelo Karbone sa Suljom Sinanovićem i Miralemom Ramićem

Miralem Ramić, 13-togodišnji talentirani fudbaler iz Kalesije, vež duže vrijeme je na meti mnogih evropskih klubova. Nedavno ga je u Brčkom na revijalnim utakmicama mlađih kategorija gledao i Anđelo Karbone (Angelo Carbone), bivši kapiten Milana, a danas direktor omladinskog pogona crveno-crnih iz Milana. Karbone je bio oduševljen onim što je pokazao Ramić i njegovom treneru Sulejmanu Sinanoviću je nagovijestio da će ubrzati aktivnosti u vezi sa Ramićevim odlaskom u Italiju. U trku za super talentiranog dječaka iz Kalesije se uključio i londonski Arsenal. U utorak, Miralem Ramić sa svojim trenerom putuje u Grčku, gdje će provesti pet dana u Arsenalovom kampu.

– Preko svojih skauta i menadžera su čuli za Miralema Ramića i žele ga vidjeti na djelu. Zbog procedure sa vizama bilo je teško da idemo u Englesku, pa su odlučili da nas pozovu u svoj kamp u Grčkoj. Poslali su nam i avionske karte, obezbijedili tamo smještaj i prevodioca, kazao nam je Ramićev trener Sulejman Sinanović prije odlaska za Beograd odakle avionom lete za Atinu.

Miralem Ramić vež duže vrijeme ima otvorene pozive iz zagrebačkog Dinama, za koji je već nastupao na tri međunarodna turnira, i italijanske Atalante.

– Nedavno nas je kontaktirao i menadžer iz Španije koji tvrdi da je Barselonin skaut i kazao da bi Ramić uskoro mogao biti pozvan i u Barselonin kamp. Mi bismo najradije u u njihovu fudbalsku školu, ali ako u narednom periodu Arsenal i Milan budu konkretniji, nećemo čekati, već ćemo prihvatiti ponudu jednog od ova dva kluba, kazao je trener Sulejman Sinanović, koji uz Džemu Ramića, kalesijskog biznismena koji svoj biznis ima u Sloveniji, vodi računa i brine o karijeri Miralema Ramića.

Miralem Ramić
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralni skup Naroda i Pravde okupio veliki broj građana u Kalesiji

U Vukovijama Gornjim održan predizborni skup OO SDA Kalesija

Upriličena dodjela 223 stipendije učenicima osnovnih i srednjih ško …

BH Zeleni Kalesija: Pozivamo Mujkića i Hasanovića da se povuku u kor …

JZU UKC Tuzla dodjeljuje ugovor za nabavku linearnog akcelaratora i CT …

CLOSE
CLOSE