Kalesija 14°

Konstituisano Općinsko vijeće Kalesija

 Nedžad Džafić predsjedavajući, Kadira Suljkanović zamjenica predsjedavajućeg

Danas, u četvrtak, održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Nakon polaganja i potpisivanja svečane izjave, donesena je Odluka o razrješenju dosadašnjeg predsjedavajućeg Fetaha Hujdura, a onda se pristupilo izboru predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Muhamed Alić, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje, u čiji sastav su još izabrani Esad Čanić, Ferid Smajić, Galib Softić i Elvir Brkić, je upoznao vijećnike da su i za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija stigla dva prijedloga: Nedžad Džafić (SDA) i Muhamed Osmanović (SDP), i za zamjenika predsjedavajućeg dva: Kadira Suljkanović ( NS radom za boljitak) i Hasiba Kurtić (SDA). Sa 18 dobijenih glasova za presjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija izabran je Nedžad Džafić (SDA), dok je za zamjenika predsjedavajućeg izabrana Kadira Suljkanović (NS Radom za boljitak). Nakon izbora Nedžad Džafić, koji je na nedavnim Općinskim izborima dobio najviše glasova, zahvalio se svim biračima i onima koji su ga predložili za predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Čestitao je novoizabranim vijećnicima i izrazio nadu da će dobro sarađivati u cilju osigranja što kvalitetnije života građana Kalesije. Čestitku novim vijećnicima uputio je i općinski načelnik Raim Omerović.

Većinu u OV Kalesija čini 18 vijećnika: 8 iz SDA, 3 iz NS Radom za boljitak, po dva iz BPS-a i S BiH, po jedan iz A SDA i SDU, te predstavnik nacionalnih manjina Mehmed Suljkanović. Opoziciju čini preostalih devet vijećnika: 6 iz SDP-a, 2 iz SBB-a i jedan iz Snage ekonomskog pokreta.
Prije izbora dr. Muhamed Osmanović, šef Kluba vijećnika SDP-a, je predložio da predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, ovu funkciju obavlja na volonterskoj osnvi, a da se ušteđena sredstva preusmjere tamo gdje je potrebnije. Njegov prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

F. Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralni skup Naroda i Pravde okupio veliki broj građana u Kalesiji

U Vukovijama Gornjim održan predizborni skup OO SDA Kalesija

Upriličena dodjela 223 stipendije učenicima osnovnih i srednjih ško …

BH Zeleni Kalesija: Pozivamo Mujkića i Hasanovića da se povuku u kor …

JZU UKC Tuzla dodjeljuje ugovor za nabavku linearnog akcelaratora i CT …

CLOSE
CLOSE