Kalesija 15°

Godinu i pol dana ležao nevin u zatvoru zbog zamjene identiteta?!

Albanac Tahir Tairi (30), koji živi kod Tetova u Makedoniji i koji je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora, najvjerojatnije će postati bogatiji za nekoliko stotina hljada dolara.  Sve ovisi o parnici protiv Republike Hrvatske, budući da je u osječkom zatvoru proveo potpuno nevin godinu i pol dana!

Naime, posljednjeg dana suđenja Tairiju za organiziranje šverca 26 kilograma heroina iz Makedonije u Italiju preko graničnog prijalaza Bajakovo, na osječkom Županijskom sudu, USKOK je odustao od kaznenog progona jer se tokom postupka pojavila sumnja u stvarni identitet osobe koja je bila uključena u prebacivanje droge iz Makedonije u Italiju.

Naime, putem međunarodne pravne pomoći prikupljene preko Interpola iz Italije i Makedonije, ustanovljeno je da je stvarni počinitelj djela (također se navodno zove Tahir Tairi) već osuđen u Italiji, gdje izdržava kaznu od 13 godina i četiri mjeseca zatvora upravo zbog šverca droge, piše Glas Slavonije. Riječ je o dva čovjeka s putovnicom na isto ime, s istim danom i mjestom rođenja, istovjetnim prebivalištem, koji imaju čak i roditelje koji se također jednako zovu. Zaključak – jedna putovnica je original, a druga je krivotvorina!

Tairi je uhapšen 2011. godine kada se iz Makedonije zaputio u Srbiju kako bi ondje vadaio dokumente za majku. Na granici je uhapšen, te je na osnovi potjernice prebačen u Osijek. Tada je saznao da je pravomoćno osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora, te je zatražio obnovu postupka. Okrivljeni Tairi je pred osječkim Županijskim sudom tvrdio da nikada nije švercao drogu, kazao je da se bavi poljoprivredom kao i cijela njegova obitelj, a kazao je i da nikad nije putovao u inozemstvo te da je svojesvojevremeno  izgubio putovnicu, čiji je nestanak prijavio makedonskoj policiji.

Tairi sad može tužiti Hrvatsku i za narušeni ugled te duševnu bol.

Budući da se preko otisaka prstiju ustanovilo da je pravi Tairi ovaj ‘osječki’, nadležnima ostaje utvrditi ko je osoba pod imenom Tahir Tairi koja sjedi u talijanskom zatvoru. Prema svemu sudeći, talijanska policija i pravosuđe uhapsili su i osudili čovjeka, a da nisu potpuno sigurni u njegov identitet.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralni skup Naroda i Pravde okupio veliki broj građana u Kalesiji

U Vukovijama Gornjim održan predizborni skup OO SDA Kalesija

Upriličena dodjela 223 stipendije učenicima osnovnih i srednjih ško …

BH Zeleni Kalesija: Pozivamo Mujkića i Hasanovića da se povuku u kor …

JZU UKC Tuzla dodjeljuje ugovor za nabavku linearnog akcelaratora i CT …

CLOSE
CLOSE