Kalesija 17°

Ratni krvnik iz Bijeljine prosi po Sarajevu!?

 

Sredovječni prosjak koji u sarajevskim tramvajima posljednju godinu traži pomoć je osuđeni ratni zločinac Džemal Zahirović zvani Špajzer, kojeg je Kantonalni sud u Zenici još 1997. osudio na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u Bijeljini, saznaje “Dnevni avaz”.

Krv u žilama

Krvnika je, kako saznaje naš list, prije nekoliko dana u Sarajevu u tramvaju prepoznao jedan od bivših logoraša te ga, šokiran prizorom, pokušao napasti. Kako nam je ispričao jedan od očevidaca, Zahirović se uspio istrgnuti i pobjeći. Prema svjedočenjima žrtava, Zahirović, koji se predstavlja kao prosjak, osuđen je zbog mučenja zatvorenika u koncentracionom logoru Batkovići, gdje je Bošnjacima, kako saznajemo, “macolom razbijao glave”.

O kakvom se zločincu radilo govori i podatak da je Zahirović prvobitno bio osuđen na Okružnom sudu u Bijeljini na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u osam godina robije.

– Radi se o čovjeku koji pri ulazu u tramvaj naziva svima selam i dobar dan. Svi ga znaju, ali niko nije ni sanjao o kome je riječ. Taj dan se odvijala prava drama u tramvaju, da vozač nije otvorio vrata, pala bi mrtva glava – kaže očevidac nemilog događaja za “Avaz”, istaknuvši da policiju niko nije pozvao.

Presuda donesena

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno nam je da je Zahirović osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina zatvora koju mu je izrekao Kantonalni sud u Zenici, ali da im nije poznato gdje se trenutno nalazi jer je presuda donesena još 1997. godine.

No, saznajemo da je Zahirović četiri godine odrobijao u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici te da je poslije toga pušten zbog “uzornog ponašanja”, pa je, nakon prosjačenja u Zenici, doselio u Sarajevo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Upriličena dodjela 223 stipendije učenicima osnovnih i srednjih ško …

BH Zeleni Kalesija: Pozivamo Mujkića i Hasanovića da se povuku u kor …

JZU UKC Tuzla dodjeljuje ugovor za nabavku linearnog akcelaratora i CT …

KUD “Biser” organizuje prvi dječiji festival folklora

Resorno ministarstvo ulaže u opremanje službi za geodetske i imovins …

CLOSE
CLOSE