Kalesija 25°

Uspjeh kalesijskih juniora: Lideri na tabeli, bez poraza na zelenom terenu

Seniorska ekipa FK “Bosna” Kalesija ove godine ne postiže rezultate kakve bi željeli njeni navijači. Nalaze se u donjem dijelu tabele, na 14. mjestu Druge lige F BiH- sjever sa svega 14 osvojenih bodova. No, navijači iz Kalesije ipak imaju razloga za radovanje. To sui m priuštili jjunioriu ovoga kluba, koji se nakon 8 odigranih kola nalaze na čelu tabele Omladinske lige TK. U osam kola ostvarili su sedam pobjeda. Imaju smao jedan poraz i to ne na zelenom terenu, nego za zelenim stolom. Naime, u prvom kolu je, prema rasporedu koji su imali, trebalo da igraju sa Devetakom, da bi se kasnije ispostavilo da trebaju ići u Priluk da igraju. Nisu otišli na tu utakmicu i izgubili su je službenim rezultatom 3:0 iako je bilo govora da će se ta utakmica ponoviti.

Ibri Mahmutoviću, treneru juniorske ekipe FK “Bosna”, na raspolaganju su sljedeći igrači: Ermin Baručić, Sead Kulović, Anel Alibašić , Enver Čamdžić, Adis Hajdukalić, Senad Hasanović, Muamer Bukvar, Muamer Čamdžić, Selko Husejinović, Edin Osmanović, Mirel Ibrahimović, Mirel Bešlić, Elvir Alić, Denis Hasanović, Samir
Omerović, Salim Ćosić…

Perjanice ove ekipe, uz kapitena Edina Osmanovića, su Anel Alibašić, Muamer i Enver Čamdžić, Mirel Ibrahimović, Mirel Bešlić, Elvir Alić i Denis Hasanović, koji su već nastupali I za seniorsku ekipu. Najbolji strijelac ekipe je Anel Alibašić sa 6 postignutih pogodaka. Također, treba istakmnuti i odličnog golmana Ermina Baručića, pred kojim je zasigurno velika karijera.

Ukoliko budu vrijedno radili i trenirali, sigurno je da će mnogi od njh zaigrati i u klubovima Premijer lige, pa i u reprezentativnim selekcijama poput Pjanića, Husića, Šmigalovića, Musića i Ćivića koji su igrali ili još uvijek igraju za senirosku i mlađe bh. selekcije.

Autor: F.Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

KUD “Biser” organizuje prvi dječiji festival folklora

Resorno ministarstvo ulaže u opremanje službi za geodetske i imovins …

Tužilaštvo i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona pozivaju građ …

Tuzla obilježava 81. godišnjicu od oslobođenja u Drugom svjetskom r …

Rukometna akademija Konjuh: Upis u školu sporta

CLOSE
CLOSE