Kalesija 13°

Pioniri, kadeti i juniori KK Bosna Kalesija upisali nove pobjede na domaćem terenu

Košarkaška “Liga mladih” RKS Tuzla, u kojoj učestvuju klubovi iz Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta, startala je prije mjesec dana. U sezoni 2012./2013. učestvovat će 11 ekipa, koje će se takmičiti u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, dok će u juniorskoj učešće uzeti 8 ekipa.

Kalesija Online je tokom cijele prošle sezone pratila rezultate mladih košarkaša iz Kalesije, koje vodi trener Jasmin Tupković.

U okviru 4 kola mladi košarkaši su dočekali KK Lukavac te upisali nove 3 pobjede.
Pioniri koji igraju dolicno ove sezone su upisali visoku pobjedu nad ekipom KK Lukavac a rezultat je na kraju glasio 67:17 za ekipu iz Kalesije. Pioniri zauzimaju 1 mjesto na tabeli sa omjerom 3 pobjede i niti jedan poraz.
Kadeti su upisali drugu pobjedu ove sezone, što je dovoljno za “tek” četvrtu poziciju na tabeli,a rezultat je glasio 65:29.
Juniori su slavili ubjedljivu pobjedu, od čak 50 peona razlike (69:19). Ovo je bila njihova četvrta utakmica ove sezone, a uz omjer cetri pobjede i niti jedan poraz, juniori KK Bosna Kalesija se nalaze na prvom mjestu Regionalne košarkaške lige TK.

“Juniori i pioniri su aposlutni hit ove sezone u TK. Odlično su igrali u napadu i odbrani, nadam se da će ovim tempom igrati i u nastavku sezone. Kadeti su odigrali dobre utakmice, ali u napadu nas nije išlo. Neke stvari ćemo ispraviti na treningu, i ovi mladi košarkaši će pokazati da su među najboljima u TK” – ističe trener KK Bosna Kalesija, Jasmin Tupković.

Kadeti – KK Bosna Kalesija

 

Juniori – KK Bosna Kalesija

 

Pioniri – KK Bosna Kalesija

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE