Kalesija

Beograđanin uhapšen zbog paljenja Kur’ana

Predrag Ćosović iz Beograda uhapšen je nekoliko dana nakon što je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj pali svetu muslimansku knjigu Kur’an.
Specijalno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u saradnji s odjeljenjem za javni red i mir beogradske policije, lociralo je i uhapsilo Predraga Ćosovića, objavili su srbijanski mediji.

“Osumnjičeni je priveden u prostorije beogradske policije zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju i netrpeljivost. Sumnja se da je to djelo počinio tako što je postavio fotografiju, odnosno snimak na kojem se vidi kako pokazuje srednji prst i prinosi upaljač vjerskoj knjizi Kur’anu, nakon čega je knjigu zapalio”, potvrdio je za Kurir Branko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal.

Prema njegovim riječima, za djelo koje se Ćosoviću stavlja na teret kazna je od jedne do osam godina zatvora.

“Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega bi trebalo da bude priveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu”, objasnio je Stamenković.

Osim spornih fotografija i snimaka, Ćosović, koji je naveo da je trener i pripadnik Zvezdine navijačke grupe “Četnici sever”, je na svom Facebook profilu psovao i vrijeđao muslimane koji proslavljaju Bajram.

Izvor: klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (2. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (2. 10. 2024.)

Bravo, hadžija naš dobri, prepošteni

U Miljanovcima održan skup OO SDP Kalesija

CLOSE
CLOSE