Kalesija 13°

Mersudin Ahmetović, nogometaš ruske Volge Novgorod

Ako selektoru Sušiću treba brz igrač, tu sam

S obzirom da su ovog vikenda na rasporedu kvalifikacijske utakmice reprezentativnih selekcija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pauzu u ruskoj Premijer ligi Mersudin Ahmetović, nogometaš ekipe Volga Novgorod, je iskoristio da skokne do svoje Kalesije.

– Ovdje, u Kalesiji se najbolje odmorim. Mislio sam otići i do Atine da gledam našu reprezentaciju protiv Grčke, ali mi je trener naložio  da se moram vratiti 13. oktobra, kazao nam je Mersudin Ahmetović, koji u zadnje vrijeme igra na poziciji desnog veznog igrača.

– Ranije sam igrao u špicu, ali me trener u zadnje vrijeme postavio u vezu. Igram po desnoj strani. U fazi napada pridodajem se kao špic, ali imam i više defanzivnih zadataka. Trener misli da, s obzirom na moju brzinu, u tranziciji igre mogu biti igrač više i u odbrani i u napadu, priča o svojoj novoj ulozi u timu Mersudin Ahmetović.

U zadnjem kolu ruske Premije lige domaćini su zablježili samo jednu pobjedu i jedan remi; gosti su ostvarili čak šest pobjeda. Među ekipama koje su nastradale na domaćem terenu bila je i Ahmetovićeva Volga.

– Ovdje domaćin teren skoro da ne igra nikakvu ulogu. Teže je igrati u ruskoj nego u njemačkoj ligi. Jako puno se trči. O kvaliteti lige govori podatak da je u donjem dijelu tabele i Misimovićev moskovski Dinamo. Mi smo na dnu tabele. Ne igramo loše koliko nas prate pehovi.  Eto, protiv Rahimićevog CSKA smo vodili 2:0 da bi na kraju izgubili 2:3. Misketov Dinamo smo pobijedili 1:0. Oni su nam redovne mušterije. Njih smo u prošlom prvenstvu pobijedili 3:0. I ja sam postigao jedan pogodak, kazuje nam Mersudin Ahmetović, koji se nada da će selektor Safet Sušić i njemu pružiti priliku da zaigra u državniom timu.

– Imam 27 godina. U punoj sam igračkoj zrelosti. Godinama igram u jakoj ruskoj ligi i jedan sam od najbržih igrača ove lige. Ako selektoru Sušiču zatreba brz igrač veznom redu ili u špicu, tu sam,  kazuje Mersudin Ahmetović, koji je boravak u Kalesiji iskoristio za drućenje sa prijateljima i sa svojom djevojkom.

Autor: F. Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE