Kalesija 13°

U Kalesiji okončane radničke igre: Medžlis odbranio trofej /FOTO/

Ekipa Medžlisa pobjednik je i ovogodipšnjih Radničkih sportskih igara u nogometu. U finalnoj utakmici, nakon 1.1 u regularnom dijelu, kalesijske efendije su bili bolji u izvođenju penala od ekipe „Cafe est“ i zasluženo odbranili pehar koji su osvojili i prošle godine. Treće mjesto pripalo je ekipi „Općine“ koja je ubjedljivo, rezultatom 5:1, pobijedila Policijsku upravu.

Osim pehara i diploma, prvoplasiranoj ekipi su kao nagrada pripale i trenerke, dok su za drugo i treće mejsto dodijeljeni dresovi. Diplome, pehare i narade uručio je Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza TK-a. Salkan Huremović, predstavnik ekipe „Općine“, osvojene dresove je poklonio četvrtoplasiranoj ekipi Policijske uprave.

Za najboljeg igrača proglašen je Nevres ef. Fatić (Medžlis), a za najboljeg golmana Aner Pašalić (Cafe est).

Utakmice su igrane na sportskom poligonu Mješovite srednje škole Kalesija. Učestvovalo je 16 ekipa. Organizatori Radničkih sportskih igara bili su Sportski savez i Općina Kalesija.

Iste večeri kalesijski načelnik Rasim Omerović, u društvu Miralema Ramića, jednog od najtalentovanijih mladih igrača na prostoru Balkana,  na svečan je način presjekao vrpcu i označio završetak izgradnje tribina i rasvjete na sportskom poligonu kod Mješovite srednje škole Kalesija. Također, odigrana je i završnica malonogometnog turnira na kojem su nastupile poznate kalesijske malonogometne ekipe.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Latifi 2“, koju je s kupe vodio Asim Brđanović. Nakon 2:2 u regularnom dijelu, ekipa „Latif 2“ je bila bolja u izvođenju penala od ekipe „Bajro Čamdžić“.

F.Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE