Kalesija 14°

Kaskadera iz BiH blicevi fotoaparata odveli u smrt?

Državljanin BiH Šerif G. (52), kaskader poznatiji kao Gino, poginuo je u njemačkom gradu Lajpcigu. Prema pisanju magazina “Oaz online”, tokom demonstracije jedne svoje akrobacije, Šerif se pred brojnim gledaocima motociklom survao u liticu s visine od deset metara.

S glumačkom porodicom “Cvijet”, Šerif je više od 30 godina nastupao kao akrobata na motociklu. Zadatak mu je bio savladati takozvani bojler, devet metara visoku arenu od drvenih dasaka. Vozio je previše visoko, nakon čega je udario u rezervnu sajlu, izgubio kontrolu i pao. Fatalna greška koštala ga je života.

– U jednom momentu začuo sam veliki prasak i vrisak publike. Onda su pritrčale njegove kolege kako bi mu pomogle, ali bilo je kasno – kazao je jedan od gledalaca.

Šerifov prijatelj Čarls (Charles) kazao je da su svi u velikom šoku i da ne mogu vjerovati da Gine više nema.

– Svaki dan živimo s rizikom. Takav nam je posao. Gino je bio iskusan vozač, omiljen među gledaocima, umjetnik koji je druge podučavao svojim vještinama – kazao je Čarls.

Za sada nisu poznati tačni podaci kako je došlo do kobnog pada. Pretpostavlja se da su ga u smrt odveli blicevi fotoaparata mnogih gledalaca, iako je njihova upotreba strogo zabranjena na ovakvim manifestacijama.

Izvor: Avaz

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

POZIV: Centralni predizborni skup NIP Kalesija i Mujo Mujkić – …

Općinski načelnik potpisao Odluku, za završetak Predškolske ustano …

Prirodna bogatstva Kalesije pogodna za razvoj ruralnog turizma

OIK Kalesija: Obavještenje o održavanju edukacije posmatrača

Kulturna manifestacija IKRE: 9. oktobra promocija romana „Iza rešet …

CLOSE
CLOSE