Kalesija

Kalesijski čvor na FTV-u

Priča o Bettini Siegner  zaprepastila je domaću ali i inozemnu javnost. Okrutni uslovi u kojima je djevojčica rasla pokrenuli su lavinu reakcija i bezbroj pitanja.

Zašto su mještani Repuha i Gojčina, u okolini Kalesije, šutjeli 11 godina o užasnom zlostavljanju Bettine Siegner?

“Ja sam to govorio ali niko nije htio da reaguje”, tvrdi susjed Sead Makalić koji pokrenuo cijelu priču. Da li je majka Betitine Siegner i sama žrtva u ovoj priči?

“Ožiljci na tijelu su od mene. Ja sam je tukla. Ona je bolesna”!

Ovim riječima majka Christina preuzima odgovornost za zanemarivanje djevojčice. “Ovo je osveta mještana da nas otjeraju sa naše zemlje”, brane se Marinkovići.

Da li su policajci u  Kalesiji znali za ovaj slučaj? Zašto nisu reagirali? Kako je moguće da iskazi svjedoka dati u policiji završe u rukama optuženih Marinkovića? Koliko košta povlačenje iskaza?

FTV donosi eksluzivno svjedočenje zaštićene svjedokinje koja raspetljava kalesijski čvor. Ako se dokažu tvrdnje Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, staratelje Bettine Siegner, Slavojku i Milenka Marinković čeka zatvorska kazna od 2 do 8 godina.

Emisiju su realizirali Alema Kazazić, Himzo Mihaljević, Hakija Hadžalić, Nedim Muminović i Jasmin Fazlić, a možete je pogledati 18. oktobra na Federalnoj TV od 20:20 sati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Bravo, hadžija naš dobri, prepošteni

U Miljanovcima održan skup OO SDP Kalesija

POZIV: Centralni predizborni skup NIP Kalesija i Mujo Mujkić – …

Općinski načelnik potpisao Odluku, za završetak Predškolske ustano …

Prirodna bogatstva Kalesije pogodna za razvoj ruralnog turizma

CLOSE
CLOSE