Kalesija 19°

Brazilska Serie A: Hat-trick Ronaldinha!

Nekada najbolji igrač na svijetu Ronaldinho sinoć je bio apsolutna zvijezda 28. kola brazilske lige. Postigao je hat-trick u pobjedi Atletico Mineira nad Figueirenseom. Ovo je bio njegov prvi hat-trick od kada se vratio u Brazil nakon 28. jula 2011 godine. Tada je kao igrač Flamenga postigao tri pogotka Santosu.

Zadnji pogodak je postigao 28. avgusta, nakon čega je odigrao osam utakmica bez gola. No, protiv Figueirensea se otvorilo, a dva su pogotka zbilja bila na Ronaldinhovoj razini. U 12. minuti je potpuno iskosa, s 25 metara, pogodio suprotne rašlje. Pitanje je li Ronaldinho želio gađati gostujući gol ili nabaciti, ali je izgledalo lijepo. Taj ga je pogodak izuzetno dirnuo, te duže vrijeme nije mogao prestati plakati i prstima pokazivati prema nebu.

U 32. minuti je lukavo 32-godišnji brazilski nogometaš reagovao pri slobodnom udarcu. S 20-ak metara nije prebacio živi zid, već je provukao loptu ispod nekolicine igrača, a golman gostujuće momčadi je samo pogledom pratio lagani ulazak lopte u mrežu.

I na kraju, u nastavku, do hat-tricka je Ronaldinho došao pogotkom iz penala.

Da je, kao i Ronaldinho, još uvijek veliki majstor dokazuje Juninho Pernambucano koji je u 87. minuti pogotkom donio tri boda Vasco da Gami na gostovanju kod Atletico Goianiensea.

http://www.youtube.com/watch?v=clQOkTIAy84&feature=player_embedded

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Općinski načelnik potpisao Odluku, za završetak Predškolske ustano …

Prirodna bogatstva Kalesije pogodna za razvoj ruralnog turizma

OIK Kalesija: Obavještenje o održavanju edukacije posmatrača

Kulturna manifestacija IKRE: 9. oktobra promocija romana „Iza rešet …

Nakon razgovora sa građanima, Mujo Mujkić brzo reagovao: Poslovnica …

CLOSE
CLOSE