Kalesija 21°

Turska može koristiti snage izvan zemlje

Velika narodna skupština dala je danas suglasnost Vladi Turske da u narednih godinu dana može upotrijebiti snage izvan te države

Velika narodna skupština Republike Turske dala je na današnjoj sjednici ovlaštenje Vladi Turske da u narednih godinu dana može angažirati oružane snage van granica zemlje, javlja novinar agencije Anadolija. Nacrt odluke usvojen je nakon rasprave  koja je trajala tri sata i 20 minuta.Odluka je donesena nakon jučerašnjeg artiljerijskog napada sirijskih snaga pod kontrolom Bashara al-Assada na turski grad Akcakale, kada je poginulo pet osoba.

Predstavnik opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) iznijeli su svoje neslaganje što je sjednica održana iza zatvorenih vrata.

Zastupnik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Nurettin Canikli istakao je da Turska mora biti jedinstvena u ovom momentu i da tajnost sastanka nije imala za cilj da se nešto skriva od turskog naroda nešto skriva, no podsjetio je da su na sjednici raspravljani neki detalji koje šira svjetska javnost ne bi trebala znati.

Glavni savjetnik turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana i parlamentarac Yalcin Akdogan izjavio je da usvajanje odluke „ne znači da će Turska ući u rat“.

Izvor: Anadolija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Prirodna bogatstva Kalesije pogodna za razvoj ruralnog turizma

OIK Kalesija: Obavještenje o održavanju edukacije posmatrača

Kulturna manifestacija IKRE: 9. oktobra promocija romana „Iza rešet …

Nakon razgovora sa građanima, Mujo Mujkić brzo reagovao: Poslovnica …

Međaš: Žena skočila u bunar i smrtno stradala, sumnja se na suicid

CLOSE
CLOSE