Kalesija

Assadovi vojnici bombardovali džamiju tokom molitve

Dopisnik agencije anadolija iz Sirije javio je da su snage sigurnosti odane režimu predsjednika Bashara al-Assada izvele oružane napade na džamije u Derai dok su vjernici klanjali džuma-namaz.

Uporedo s tim, Siria Network News (SNN) je objavio da su u vojnim operacijama sirijske vojske danas poginule najmanje 33 osobe širom zemlje. U saopćenju SNN-a se navodi da je u Homsu poginulo 15, Derai šest, Kamai pet, Damasku tri, Idlibu dvije i u Deyr ez-Zoru jedna osoba.

SNN također javlja da sirijska vojska teškom artiljerijom granatira damašku regiju Hadžerul Esveda, dok je Homs bombardiran i vojnim avionima.

Dopisnik agencije Anadolija je također javio da se žestoki oružani sukobi između pobunjenika i sirijske vojske nastavljaju u provincijama glavnog grada Damaska i Halepu.

S druge strane, francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius je u intervjuu za radio Europe-1 upozorio sirijske vlasti da će u slučaju korištenja hemijskog oružja snositi direktne posljedice.

On je podsjetio na veto Kine i Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a i kazao da postoje teškoće po pitanju zajedničkog stava prema Siriji, te izrazio nadu da će humanitarna pomoć biti efikasnije uručena sirijskom narodu.

Izvor: Anadolija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji Gornjoj održan predizborni skup SDA

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

Udruženje “Ženo, majko, sestro” organizuje “Dan roze vrpce”

U Kalesiji Gornjoj večeras predizborni skup SDA

Šefik Imamović: Kandidat za općinsko vijeće Kalesija

CLOSE
CLOSE