Kalesija

Problemi samohrane majke Adise Ramić iz Katanovića kod Kalesije

Nemaju ni minimalne uslove za život

Adisa Ramić danas živi u Katanovićima kod Kalesije. Rodom je iz Đulića. Iz šehidske je porodice; otac Fetija poginuo je u ratu. Adisa ima petero djece, tri kćerke i dva sina. Najstarija kćerka ima 13 godina i učenica je 6. Razreda OŠ Kalesija. Najmlađem sinu su 2 godine. Ostala djeca imaju 10, 4 i 3 godine. Živi u majčinoj kući, koja se poslije očeve smrti preudala. Adisa je razvedena, samohrana ja majka.
U kući nemaju ni vode ni kupatila. Ni svi otvori na prozoru nisu zatvoreni. Na jednom otvoru je razderani najlon.
Tražila je pomoć od Općine Kalesija. Slali su je u Jeginov Lug, u izbjegličke kuće, ali ona to zbog djece ne može prihvatiti.

– Što se mene tiče, ja bih to prihvatila, ali kako će djeca kroz šumu u školu. Evo, uskoro će zima, a nemam ni drva ni uglja. Nemam ni novaca da nabavim. Do sada su mi komšije nabavljali, kazuje nam Adisa Ramić, izražavajući nadu da ni ove godine neće izostati pomoć i da se njena djeca neće smrzavati.

Prilikom posjete ovoj porodici zatekli smo Ahmeta Fazlića, koji im je uručio paket sa prehrambenim proizvodima. Obećao je i djeci nabaviti kompjuter. Život ove dječice zavisi od pomoći dobrih ljudi.

– Ovo su zaista teški uslovi za život. Ovakve situacije su me i natjerale da se politički angažiram. Svih naših političara treba da je stid i sramota da uzimaju onolike plate i paušale, dok neki drugi, poput ove porodice, nemaju ni minimalne uslove za život, kazao nam je Ahmet Fazlić, koji je na predstojećim izborima kandidat za Općinsko vijeće.

F.Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji Gornjoj održan predizborni skup SDA

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

Udruženje “Ženo, majko, sestro” organizuje “Dan roze vrpce”

U Kalesiji Gornjoj večeras predizborni skup SDA

Šefik Imamović: Kandidat za općinsko vijeće Kalesija

CLOSE
CLOSE