Kalesija 14°

Izgradnja svlačionica FK Bosna u završnoj fazi – FOTO

U završnoj fazi izgradnja svlačionica FK Bosna Kalesija. Fudbaleri Bosne će iz vlastitih prostorija istrčati na teren u 2.kolu Druge lige FBiH “Sjever” (25.avgusta), kada će na Gradskom stadionu u Kalesiji ugostiti Prokosoviće. 

 

Nešto više od mjesec dana bilo je potrebno Upravi FK Bosna Kalesija da izgradi nove svlačionice i službene prostorije za potrebe kalesijskog drugoligaša.

Ovih dana privedeni su kraju zidarski i fasaderski radovi, postavljena je nova stolarija, a za nekoliko dana uslijedit će keramički radovi nakon čega bi objekat mogao biti u funkciji.

Prema riječima Zuhdije Karića, predsjednika kluba, najveći dio posla je završen, a sada je sasvim izvjesno da će fudbaleri Bosne u novu sezonu ući iz vlastitih prostorija.

–         Zaista smo učinili velike napore i uz veliko zalaganje članova Uprave kluba, općine Kalesija, MZ-e Kalesija Centar i prijatelja kluba u rekordnom roku uspjeli izgraditi vlasititi objekat, koji u potpunosti ispunjava propisane standarde. Planovi su da objekat pustimo u upotrebu za prvu utakmicu na domaćem terenu, koju igramo 25.avgusta protiv novog drugoligaša Prokosovića. Do tada je ostalo da završimo finalne radove i da igrači na teren istrče iz novih svlačionica, kaže Karić.

Ideja o gradnji vlastitih prostorija  pokrenuta je početkom godine, s obzirom da je Bosna već godinama podstanar u  svom nekadašnjem objektu, koji je zbog naglomilanih dugova prodat. Iako je postojala velika želja da se riješi pitanje „krova nad glavom“ kalesijskog kluba malo ko je vjerovao da bi se u ovoj godini mogao riješiti ovaj krucijalni problem kluba. Muhamed dr. Osmanović, član Uprave, koji je uz Hazima Jusufovića ,Zuhdiju Karića i ostale članove Uprave, uložio najviše napora za izgradnju objekta kaže da ni sam nije vjerovao da će se u rekordnom roku izgraditi svlačionice kluba.

 

–         Iskrene namjere, naporan rad i veliko zalaganje svih ljudi koji učestvuju u radu kluba dali su rezultat i danas sa zadovoljstvom možemo istaći da smo dugoročno riješili problem koji nas je opterećivao godinama. Izgradnjom ovog objekta igrači će dobiti moderne i savremene svlačionice, po evropskim standardima. U sklopu objekta je prostor za sudije i delegate, kancelarija za potrebe kluba, vešeraj i još niz pratećih sadržaja neophodnih za rad i funkcionisanje kluba, ističe Osmanović koji je ujedno i predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju objekta.

Projekat izgradnje svlačionica na Gradskom stadion u Kalesiji podržan je i od strane Općine Kalesija, koja je prepoznala iskrene namjere i uzela aktivno učešće u rješenju za Bosnu možda i najvažnijeg problema u funkcionisanju kluba. Hazim Jusufović, pomoćnik općinskog načelnika za društvene djelatnosti i dojučerašnji predsjednik kluba ističe da je općina Kalesija pružila maksimalnu podršku u realizaciji ovog projekta.

– kompletna investicija izgradnja objekta iznosit će više od 120 hiljada KM, od čega  je općina Kalesija, kroz rebalans budžeta za ovu godinu za ove namjene izdvojila 80 hiljada KM u građevinskom materijalu. Preostali dio sredstava obezbijedili smo putem donatorskuh sredstava članova Uprave, MZ-e Kalesija Centar, sponzora i prijatelja kluba, koji su prepoznali naš kvalitetan i iskren odnos prema klubu.  Rješenjem ovog pitanja Bosna više nikada Bosna ostati bez vlastitih prostorija, kao što se događalo u bliskoj prošlosti, jer smo kompletnu imovinu prenijeli na općinu Kalesija, koja je sada vlasnik Gradskog stadiona i prostorija kluba, kaže Jusufović.

Izgradnjom svlačionica i pratećih sadržaja završena je prva i najvažnija faza u rješenju stambenog problema kalesijske Bosne, a stvorene su i pretpostavke da se u budućnosti nastavi sa dogradnjom objekta. Naime, projektnom dokumentacijom je planirana gradnja još jednog sprata, koji će biti namijenjen isključivo za poslovne prostore. Međutim, zbog nedostatka finansijskih sredstava, za sada se neće nastaviti sa gradnjom ovog dijela objekta, koji bi kalesijskom klubu mogao donijeti i značajna sredstva od zakupa prostora.

Mirsad Zulić – Radio Feral

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

Udruženje “Ženo, majko, sestro” organizuje “Dan roze vrpce”

U Kalesiji Gornjoj večeras predizborni skup SDA

Šefik Imamović: Kandidat za općinsko vijeće Kalesija

Kalesija kao zajednica boljih prilika za mlade, dijasporu, marginalizo …

CLOSE
CLOSE