Kalesija

Mladić A.K. iz Miljanovaca utopio se u Rajskom jezeru Bašigovci

Danas na “Rajskom jezeru” u Bašigovcima , oko 15:30 sati, za vrijeme kupanja utopio se dvadesetjednogodišnji mladić A. Kamerić iz Miljanovaca kod Kalesije. Nakon tri sta potrage za utopljenim mladićem, ronioci su pronašli beživotno tijelo mladića na 11 m dubine.

Prema navodima kantonalne tužiteljice Danice Arapović-Kovačević, utopljeni mladić nije bio dobar plivač, a utopio se u dijelu jezera nekoliko metara od obale, gdje se dubina naglo povećava.

Nekoliko mladića koji su bili očevidci kazali su tužiteljici kako su ispočetka mislili da se A. Kamerić šali, te da pokušava ‘odglumiti’ utapanje. Kada su shvatili da nije riječ o šali priskočili su u pomoć, ali je već bilo kasno.

Za pronalaženje utopljenog tijela angažirani su članovi Ronilačkog kluba ‘Vidara’ iz Gradačca, koji su tijelo utopljenika pronašli nekoliko metara daleko od obale, na dubini od 11 metara-kazala je tužiteljica Arapović-Kovačević. Ona je, kako navodi, izdala naredbu da se uradi obdukcija.

Rajsko jezero u Bašigovcima nastalo je na površinskom kopu i u jednom dijelu dubina vode se naglo povećava, što je bilo kobno za mladića iz Kalesije.

Na mjestu događaja uviđaj su izvršili službenici OKP PU Živinice koji rade na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog tragičnog događaja. Beživotno tijelo mladića prevezeno je u UKC Tuzla, gjde će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Izvor: Best portal Zivinice: E.K.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kiša i hladno vrijeme nije pokvarilo raspoloženje na skupu podrške …

Putevi u BiH: Ovoga jutra se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (30. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (30. 9. 2024.)

OO DF Kalesija: Željko Komšić u srijedu stiže u našu općinu

CLOSE
CLOSE