Kalesija 15°

Juniorska reprezentacija Kalesije putuje na turnir u Njemačku

Selektori Šmigalović i Atlagić odabrali 19 najboljih juniora

Na nogometnom turniru ”Bodensee-Cup 2012’,’ koji se od 17. do 19. avgusta igra u Kehlenu (Njemačka), nastupit će i Juniorske reprezentacije Općine Kalesija. Od Muhameda Avdića. Predsjednika Nogometnog saveza Kalesija, saznajemo da su selektori selekcije U – 19 Mensur Šmigaloviim Atlagić odabrali 19 najboljih kalesijske juniora te da su im pozivi već upućeni. U odabiru je učestvovao i Sead Suljkanović, koji je prošle gopdine na ovaj turnir vodio ekipu FK „Rainci Gornji“, na kojem su ostavili odličan utisak.

– Nadamo se da će ovi mladi nogometaši na pravi način predstavljati naš nogomet, općinu Kalesija i BiH. Opremu za juniorsku reprezentaciju i putovanje u Njemačku u cjelosti je obezbijedio općinski načelnik Rasim Omerović. Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti Suada Bešlića, našeg sugrađanina koji živi i radi u Njemačkoj i upravo zahvaljujući njemu naši mladići imaju priliku da u Njemačkoj pokažu svoje nogometno umijeće, kazao je Muhamed Avdić.

Selektor Menusr Šmigalović nam je rekao da u ekipi ima zaista kvalitetnih igrača, ali da se još mora raditi na fizičkoj spremi, kako bi ostvarili što bolje rezultate. Odigrano je i nekoliko pripremnih utakmica, a planirane su i nove utakmice na kojima će Šmigalović, Atlagić i Suljkanović izabrati startnih 11 igrača.

Na spisku za Njemačku nalaze se sljedeći igrači: Muamer Bukvar, Semir Mujić, Armin Karić, Mirza Bukvar, Muhamed Barčić, Refik Musić, Adis Sinanović, Muamer Čamdžić, Ademir Imamović, Admir Imšić, Ajdin Salkić, Sead Biberović, Almedar Bajrić, Suad Suljkanović, Samir Memišević, Senad Beširović, Armin Dedić, Anel Alibašić i Enver Čamdžić.

Osim nastupa na turniru, vjerovatno će se odigrati iprijateljska utakmica protiv vršnjaka iz ekipe FC ‘’München 1860’’, a obići će se i Bajernov stadion ‘’Alüance Arene’’ u Münchenu.

F. Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE