Kalesija

Vjerovali ili ne: Samohrana majka djecu uspavljuje pričama o rekonstrukciji Vlade FBiH


Priča je istinita. Samohrana majka Zihnija Hajdarević (34) iz Turalića kod Kladnja svoju trogodišnju kćer Fatimu i sina Sabahudina uspavljuje pričama o pregovorima o rekonstrukciji Vlade u BiH.

Koju god bajku da sam pričala, od Trnoružice, Pepeljuge pa do Princeze na zrnu graška, djeca bi samo zijevala – objašnjava Zihnija i tvrdi kako je ideju za pravu uspavanku dobila kada je i sama zadrijemala nakon gledanja jednoga priloga o rekonstrukciji Vlade na televiziji.

– Priču počinjem o mogućim koalicijama za formiranje Vlade. Krenem tu od SDP-a, pa polako pređem na SDA, a potom i na njihove partnere Lijanoviće. Do Fahre Radončića nisam stigla, jer djeca već spavaju dok ima ispričam bajke o Lagumdžiji i Tihiću – kaže Zihnija i savjetuje ostalim majkama da probaju istu stvar, a ako im ni to ne uspava djecu, da malo “miksaju” koalicije dok ne pronađu onu pravu.

Zihnija za svoga sina Sabahudina kaže da je najnemirnije dijete na svijetu, ali da je i za njega pronašla savršen “recept” za umirivanje.

– Čim Sabahudin počne da skače po kući, ja mu priprijetim Budimirom, Lagumdžijom i Kebom. Da vidite kako se istog časa uplaši i utekne – otkriva svoju recepturu Zihnija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

OO DF Kalesija: Željko Komšić u srijedu stiže u našu općinu

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranj …

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

CLOSE
CLOSE