Kalesija

Četverica Srbijanaca i maloljetnik iz Bijeljine upali u Atik džamiju u Bijeljini i psovali “tursku majku”

Atik džamija u Bijeljini

Peterica huligana, od kojih četvorica državljana Srbije i jedan maloljetni Bijeljinac, ušli su danas na sabah-namazu u Atik Sultan Sulejmanovu džamiju u Bijeljini i psovali “tursku majku”. Adekvatnom reakcijom mlađih džematlija huligani su udaljeni iz džamije i džamijskog harema. Odmah je obaviještena policija čija patrola je privela izgrednike.

Hadži Samir ef. Camić, glavni bijeljinski imam, kaže da su izgrednici ušli u džamiju uz psovke i uvrede, ali su ih mlađe džematlije na miran način istjerale iz džamije. Glavni imam kaže da je zamolio starije džematlije da ostanu mirni i da je odmah obaviještena policija.

Dežurni operativni Centar javne bezbjednosti Bijeljina potvrdio je da je oko 3.40 sati stigla dojava o upadu u džamiju, nakon čega su počinitelji pronađeni i privedeni. Ovo je još jedan u nizu ataka na centralnu bijeljinsku džamiju i vjernike muslimane.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina o ovome je obavijestio Muftijstvo tuzlansko te zatražio od CJB Bijeljina stalno policijsko obezbjeđenje Atik džamije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

OO DF Kalesija: Željko Komšić u srijedu stiže u našu općinu

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranj …

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

CLOSE
CLOSE