Kalesija

Može nastaviti put oko svijeta: Japancu pronašli ukradeni bicikl!

Policija je juče pronašla bicikl Rija Asađija (36) kojim je stigao u Srbiju na putu oko svijeta i uhitila Veljka Đ. iz Borče, a Japanac je sretnu vijest saznao upravo od Kurira!

Kad je od našeg novinara (kurir) sinoć saznao da mu je bicikl pronađen, Rio Asađi je od silnog uzbuđenja pao na koljena i poljubio zemlju!

– Da li se šalite? Recite mi da je to zaista istina?! Ne mogu vjerovati! – Bilo je prvo što je za naš list rekao vidno uzbuđeni Asađi.

Tada smo mu saopštili da je to potvrdio osobno srpskipremijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

– Ne mogu vam opisati kako se sada osjećam. Ostao sam bez teksta. Zahvaljujem srpskog narodu. Divni ste! U znak zahvalnosti i zbog toga što ste se toliko potrudili, ostaću još nekoliko dana u Beogradu, a poslije toga nastavljam s putovanjem – u dahu je izgovorio Asađi, koji nam je ranije rekao da naše novine imaju moć i da ga ljudi po ulici već prepoznaju .

On je krenuo na put oko svijeta od 20.000 kilometara skupocjenim biciklom “panasonik”, model OSC7, koji mu je ukraden 18. srpnja nešto poslije 17 sati, ispred Tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu. Policija je jučer objavila snimku lopova, koji je nedugo potom i uhićen.

– Veljku Đ. iz Borče određeno je zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio prekršajno djelo teška krađa – izjavio je sinoć Tanjugu premijer i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je ranije jučer izjavio da je krađa bicikla bruka za Srbiju. Japanac je prešao cijelu Afriku i 11 zemalja Europe i baš mu se u našoj zemlji dogodilo da bude opljačkan.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

OO DF Kalesija: Željko Komšić u srijedu stiže u našu općinu

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranj …

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

CLOSE
CLOSE