Kalesija 15°

Završen 14. memorijalni malonogometni turnir u Gornjim Raincima kod Kalesije

Ekipa “Latifi 2” iz Donjih Vukovija pobjednik je 14. memorijalnog malonogometnog turnira “Bajro Čamdžić” koji se igrao proteklih 15-ak dana u Gornjim Raincima kod Kalesije.

Ekipa “Latifi 2”

U finalnoj utakmici ekipa “Latifi 2”, koju je s klupe vodio kalesijski “zlatni ljiljan” Asim Brđanović, a za koju je nastupao i Jasmin Mujkić, najbolji strijelac i igrač protekle sezone Prve lige Federacije BiH, pobijedila je ekipu “PP Zekerić” iz Tuzle sa 2:0.

Treće mjesto osvojila je ekipa “Senad Mešić Čiča” koja je sa ubjedljivih 5:0 savladala ekipu “Mujo Hasanović”. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mensur Omerašević (PP Zekerić), a za najboljeg golmana Šahin Salkić (Latifi 2).

Ekipa “Senad Mešić Čiča”

Prvoplasiranoj ekipi je, uz pobjednički pehar, pripala i novčana nagrada u iznosu od 1300 KM. Na turniru, na čijem je otvaranju početni udarac izveo bh. reprezentativac Miralem Pjanić, učestvovalo je 37 ekipa sa područja općina Kalesija, Tuzla, Živinice, Sapna.
Utakmice, koje su igrane u noćnom terminu, sudili su Nermin Požegić i Mirnes Mujanović, a delegati su bili Besim Mešić i Mirsad Mešić. Asim Pilavdžić, predsjednik organizacionog odbora 14. memorijalnog turnira “Bajro Čamdžić”, istakao je zadovoljstvo što je turnir protekao bez incidentata.
Za ekipu “Latifi 2” nastupali su Šahin Salkić, Besim Ahmetović, Selver Ahmetović, Eldin Baraković, Emir Selimović, Jasmin Mujkić, Elvir Majdančić, Arnel Ikanović, Sead Mustafić, Suad Mustafić. Trener: Asim Brđanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE