Kalesija 10°

Hukić: ‘Ponosan sam na svoje srpsko porijeklo’

Evropa – Njemački bokser Marko Huck, na ovim prostorima poznatiji kao Muamer Hukić, rodom iz Sjenice, rekao je da je ponosan što je Srbin

Državljanin sam Srbije, ponosan sam na to, i ističem svoje srpsko poreklo kad god mogu“, rekao je Hukić u razgovoru za „Večernje novosti“.

Hukić je do sada devet puta uspio da odbrani titulu svjetskog šampiona u verziji WBO, a u slučaju novog trijumfa dobiće rijetko priznanje, dijamantski ring, poslije čega bi mu pripala titula superšampiona.

Ako uzmem dijamantski ring, biće to zaista veliko priznanje. Nije lako biti prvi u nečemu ni u svom selu, a kamoli u gradu, državi, a tek ne u svetu. Pritom, kad nešto osvojite, još je teže to odbraniti, a meni je to pošlo za rukom već devet puta, zbog čega sam posebno zadovoljan“, rekao je Hukić.

Hukić i prosrpski orjentisan Adem Zilkić

Na pitanje da li bi mu bio zanimljiv meč sa šampionom Evrope Nenadom Borovčaninom, koji je u vrhu liste izazivača za pojas prvaka svijeta, Hukić je rekao:

Boksovao sam protiv raznih rivala tokom karijere. Samim tim, apsolutno sam spreman i za meč sa Borovčaninom, i to u bilo kom trenutku. Upoznali smo se i odlično znam Nenadove kvalitete, i nemam ništa protiv da boksujem protiv njega. Čak bih to i voleo. Međutim, pod ugovorom sam sa nemačkom televizijom, koja ima uticaja oko izbora protivnika. Naime, pitanje je koliko je njima na marketinškom nivou isplativo da boksujem sa drugim Srbinom“.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranj …

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

CLOSE
CLOSE