Kalesija 10°

14. memorijalni malonogometni turnir, Miralem Pjanić izveo početni udarac

U Gornjim Raincima kod Kalesije počeo je 14. memorijalni malonogometni turnir „Bajro Čamdžić“. Početni udarac na otvaranju turnira izveo je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji u svojim rodnim Gornjim Raincima provodi zadnje dane odmora pred novu sezonu. Prisustvo popularnog nogometaša iskoristili su brojni njegovi rođaci i komšije da se fotografišu sa njim za uspomenu.

– Uvijek zadnje dane odmora provodim u svom rodnom kraju, među svojim rođacima, komšijama i prijateljima. Tako se najbolje odmorim. Drago mi je da se u mojim Raincima igra ovaj turnir. Ovdje je uvijek bilo dobrih igrača, kazao je Miralem Pjanić, kojem pripreme u Romi počinju 3. jula.

Na ovom turniru, koji slovi kao malonogometno prvenstvo Tuzlanskog kantona, učestvuje 37 ekipa podijeljenih u 8 grupa. Utakmice se igraju u noćnom terminu sa počekom u 18,30 sati. Finalna utakmica predviđena je za 18. juli. Titulu pobjednika brani ekipa „Nesal“ iz Živinica.

Miralem Pjanić će u Rim direktno iz Gornjih Rainaca. Zbog ranijeg početka priprema u Romi, nije siguran da li će moći nastupiti na utakmici u Dubrovniku. Na Euru 2012 je posebno pratio reprezentaciju Grčke i vjeruje da možemo biti bolji od Grka i osvojiti prvo mjesto u grupi. Nada se i da će sa Romom postići bolji plasman i izboriti, ako ne titulu, onda barem plasman koji vodi u Ligu prvaka.

Kalesijske Novine

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranj …

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

CLOSE
CLOSE