Kalesija 14°

Nikšić: Jedini način da se građani BiH zaposle su dodatne investicije

Istakao da je veoma teško očekivati da eventualno politički razlaz i rasplet platforme na jednom nivou ne ostavi trag na drugom nivou.

Na pitanje da li se na rad Vlade FBiH mogu reflektovati odnosi sa državnog nivoa odgovorio je da trenutno u radu Vlade FBiH nema nikakvih problema niti trzavica.

“Ministri rade i imam osjećaj u neposrednim kontaktima da su još više motivisani da pokažu kako je federalna Vlada radila i radi kao tim i da nema nikakvih političkih posljedica. Teško je u ovom trenutku reći šta će biti”, kaže Nikšić, nadajući se da će federalna Vlada nastaviti raditi onako kako je dosad radila.

Također je naglasio da je svjestan činjenice da je u Federaciji BiH više od pola miliona stanovnika u stanju socijalne potrebe.

“Zato radimo i stvaramo pravi ambijent da stvorimo prostor za dodatne investicije, jer to je jedini način da se ljudi dodatno zaposle”, rekao je Nikšić.

Prema sadašnjim pokazateljima kaže da ne postoji potreba za smanjenjem penzija i smatra da neće doći do toga.

“Očekivati je da sa novim investicijama da dođe do punjenja fonda, te da će sa donošenjem zakona o otpisu zateznih kamata biti privrednih subjekata koji su u prilici da plate svoj dug i time poprave priliv u fond”, istakao je Nikšić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

CLOSE
CLOSE