Kalesija 17°

Eurosong: Švedska predstavnica Loreen pobjedinca Eurosonga, Maya Sar na 18. mjestu

Pažnja milionskih ljubitelja Eurosonga je bila usmjerena na dešavanja u Kristalnoj areni u Bakuu u Azerbejdžanu. Izvođači iz 26. zemalja su se borili za pobjedu i organizaciju sljedećeg Eurosonga. Prvo mjesto je pripalo švedskoj predstavnici Loreen sa pjesmom “Euphoria”, a naša Maya Sar s pjesmom “Korake ti znam” je osvojila osamnaesto mjesto.

Nakon spektakularnog otvaranja finalne večeri i vatrometa, uz našu predstavnicu u finalu Eurosonga na sceni Kristalne arene predstavili su izvođači iz 26 zemalja: Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grčke, Rusije, Irske, Litvanije, Srbije, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Estonije, Malte, Turske, Španije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Njemačke i Azejberdžana.

Prema ocjenama stručnog žirija i milionskog auditorija iz 42 zemlje, najbolja pjesma Evrope je “Euphoria” koju je izvela pjevačica Loreen.

Na drugom mjestu je Rusija, odnosno Babuške koje su izvele pjesmu “Party For Everybody”, dok je visoko treće mjesto zauzeo srbijanski predstavnik Željko Joksimović s pjesmom “Nije ljubav stvar”.

Naša predstavnica je u finalu takmičenja za najbolju pjesmu Evrope nastupila peta. Maya Sar je djelovala samouvjereno te je besprijekorno otpjevala svoju pjesmu na ponos cijele države. Plasirala se na 18. mjesto.

klix

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

CLOSE
CLOSE