Kalesija 17°

Nepoznata Njemica držana u ropstvu u Kalesiji

Za sada nepoznata devetnaestogodišnjakinja koja je najvjerovatnije iz Njemačke držana je punih deset godina u ropstvu u kalesijskom naselju Gojčin. Ona je prema izjavama Seada Makalića, živjela kod bračnog para Milenka i Slavice Marinković iz zaseoka Karavlasi. Oni su je prema izjavama Makalića zlostavljali, istjerivali napolje ali i izgladnjivali.

“Ovo treba da se zna. Djevojčica je tu godinama i prošla je razne torture od strane Marinkovića. Čak na tijelu ima i ožiljke od noža” kazao je za RTV Slon Sead Makalić.

Pomenuti bračni par je uhapšen potvrdio nam je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnaurtović. “Ono što je najbitnije je to da je djevojka smještena na sigurno i da se radi na utvrđivanju njenog identiteta”, ističe Arnautović

Kako saznajemo od komšija, Marinković je oduvijek volio da se pokazuje pred drugima. Tako je dokazivao svima da može imati dvije žene jednu stariju i jednu mlađu. Naravno jedna bi bila u kući dok bi druga radila fizičke poslove. Tako je Milenko prije nekoliko godina doveo Kristinu iz Austrije da živi s njom, a nedugo nakon toga ju je otjerao a u Gojčinu je ostala njena kćerka za koju se pretpostavlja da se zove Klara i koju je isti zlostavljao i mučio na razne načine.

Cijela istina o ovom slučaju “isplivala” je na površinu kada je Sead Makalić slučaj prijavio kalesijskoj policiji koja je reagovala te iste privela u PS Kalesija.

Vezano za ovaj slučaj u Tužilaštvu TK danas će biti održana i vanredna press konferencija na kojoj će biti saopćeno više detalja.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

CLOSE
CLOSE