Kalesija 23°

Zatvoreno 79 uplatnih mjesta „Remi sportske kladionice“ d.o.o. Tuzla

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u srijedu izvršili inspekcijski nadzor uplatnih mjesta priređivača igara na sreću „Remi sportske kladionice“ d.o.o. Tuzla, te zatvorili sva 73 uplatna mjesta koja su bila evidentirana, a koja su radila uprkos prethodno izdanoj zabrani rada po Rješenju o zabrani priređivanja igara na sreću – klađenje na sportske rezultate i druge neizvjesne događaje.

Inspektori su zatvorili još šest uplatnih mjesta koja nisu bila prijavljena, ali za koja su saznali provodeći obavještajno istražne radnje.

U ovu aktivnost bilo je uključeno 50 inspektora Porezne uprave Federacije BiH.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđene su slijedeće nepravilnosti: obavljanje djelatnosti bez odobrenja nadležnog organa Federalnog ministarstva finansija, zatečeni neprijavljeni radnici, neposjedovanje fiskalnog uređaja, neevidentiranje svakog pojedinačno ostvarenog prometa putem fiskalnog uređaja, priređivanje igara na sreću koje su u suprotnosti sa odredbama Zakona o igrama na sreću .

Za sve navedene nepravilnosti Porezna uprava FBiH – nadležni kantonalni porezni uredi će nakon sumiranja svih inspekcijskih nadzora uputiti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu imajući u vidu da je porezni obveznik počinio više poreznih prekršaja. Zahtijevat će se od nadležnog suda izricanje kazni srazmjerno težini počinjenih prekršaja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

CLOSE
CLOSE