Kalesija 15°

Bilal Selimović će napuniti šest godina, uključite se u akciju pomoći kako bi ih dočekao još mnogo!

Nebrojeno puta smo na našem portalu objavili apele za pomoć bolesnim i socijalno ugroženim osobama, a građani općine Kalesija, ali i posjetioci portala iz cijele BiH i inostranstva, su pokazali humanost, i spremnost da pomognu istima.

Džemat Gornji  Rainci i udruženje „Korak“ su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za teško oboljelog šestogodišnjeg Bilala Selimovića iz Kamenice.

Ne dozvolite da se ugasi ovaj osmjeh
Ne dozvolite da se ugasi ovaj osmjeh

 

Nakon što su doktori dijagonosticirali tumor na mozgu, Bilal Selimović iz Kamenica kod Zvornika pod hitno mora na operacioni zahvat u Njemačku.
Za pomoć dječaku Bilalu Selimoviću, koji je rođen 10. maja 2006. godine u Zvorniku, potrebno je 120.000 KM.
Liječenje, ovog veoma komplikovanog zahvata nije moguće u BIH, te se operacia mora izvesti u Centru za epilepsiu Behtel klinike u Bielefeldu u Njemačkoj.
Porodica Selimović, nije u mogućnosti prikupiti potrebni novac, te mole sve humane ljude i ljude dobre volje da pomognu malom dječaku Bilalu.
Do 25. maja 2012. godine potrebno je skupiti 18.000 eura, kako bi prvi dijagnostički boravak mogao biti uspješno realizovan, dok će nastavak liječenja biti naknadno utvrđen.

— U nekoliko džemata kalesijskog Medžlisa; G. Rainci, Kalesija Centar, Prnjavor, Ćive, Miljanovci, Međaš, Caparde i D. Rainci će u petak (11. i 18. maj) nakon džuma namaza podijeliti CD-ovi sa islamskim sadržajem (predavanja hfz. Kenana Musića, Šefika Kurdića…), a džematlije će imati priliku da svojim prilozima pomognu  liječenje oboljelog Bilala.
Novac za liječenje ovog dječaka možete uplatiti i kod osoba koje su učestovale u akciji prikupljanja pomoći za gladnu djecu Somalije, kada je u Kalesiji prikupljeno 5.000KM – POGLEDAJTE OVDJE.

Dobrovoljne priloge možete ostaviti i u donatorske kutije u; “NEON Solucije” Miljanovci, “Caffe Raffaelo” G. Rainci, “PGM Company” Dubnica.

 

 Pozovite broj 090 292 033 i donirajte 3KM

Račun na koji se mogu uplatiti sredstva u konvertibilnim markama za liječenje Selimović Bilala otvoren je u Raiffisen banci na broj žiro računa: 1610250000000047 i broj štednog računa: 09250548056.

Bilal Selimović će u četvrtak napuniti šest godina, a Vi mu možete pomoći da  ih dočeka još mnogo.
Uključite se!

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    U petak nekoliko naselja u Kalesiji i Sapni bez struje

    RK Konjuh Živinice nakon sedam godina ponovo na završnici kupa

    U utorak u Kalesiji akcija dobrovoljnog darivanja krvi

    Šećerni lokum je omiljeni tradicionalni slatkiš, a ovo je najjednos …

    U subotu isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

    CLOSE
    CLOSE