Kalesija 11°

Ako NS BiH bude suspendovan: Osim, Barbarez, Konjić, Bolić preuzimaju bh. kuću fudbala?

SARAJEVO – Nada koja posljednja umire postojat će do 29. marta i održavanja Skupštine N/FS BiH. Ako se na Skupštini N/FS BiH 29. marta ne usvoji novi Statut, fudbalska reprezentacija BiH će odmah nakon meča sa Rumunima biti izbačena iz kvalifikacija za…

… EURO 2012, a klubovi u narednoj sezoni neće igrati u Evropi.

U svakom zlu ima i nečeg dobrog, pa će tako eventualnom suspenzijom od prvog aprila Savez bukvalno biti ukinut, što će biti ujedno i dugo očekivani kraj fudbalskih intimusa koji su zauzeli fotelje u N/FS BiH.

“Ako dođe do suspenzije više neće biti razgovora sa sadašnjim čelnicima Saveza. Formirat će se Komitet za normalizaciju, a FIFA i UEFA bi delegirali ljude iz fudbala  koji bi ušli u Izvršni odbor N/FS BiH“,  kazao je Benz prilikom zadnje posjete Savezu.

Među kandidatima koji se spominju kao članovi Komiteta za normalizaciju su, između ostalih, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Admir Smajić, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Meho Kodro, Josip Katalinski, Predrag Pašić, a svi oni su spremni pomoći da Savez ugleda bolje dane, ali se čeka odluka UEFA-e i FIFA-e.

“Da bi se moglo nešto konkretno uraditi moramo sačekati da vidimo konačnu odluku UEFA-e i FIFA-e, hoće li Savez biti suspendiran ili ne. Mi svi smo spremni da se uljučimo i pomognemo, razgovarao sam sa Barbarezom i Kodrom i oni su spremni da se uključe. Ali još niko od nas nije razgovarao sa predstavnicima UEFA-e i FIFA-e,  jer ako se usvoji novi Statut na Skupštini N/FS BiH 29. marta, neće biti potrebe za formiranje Komiteta za normalizaciju “, kazao je za Vijesti.ba Elvir Bolić.

Ukoliko se na Skupštini N/FS BiH 29. marta ne usvoji novi Statut, Komitet za normalizaciju imao bi zadatak da usvoji novi Statut N/FS BiH do kraja ove godine. Ako bi posao bio obavljen u zadatom vremenu, reprezentacije BiH ponovo bi se uključile u UEFA i FIFA takmičenja, a klubovi mogli igrati u Evropi, ali tek od sezone 2012/2013.

(Vijesti.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE