Kalesija 18°

City pobjedom nad Unitedom korak do titule, Džeko grijao klupu

Manchester City pobjedio je u derbiju godine gradskog rivala Manchester United i poslije 36. odigranih kola u Premier ligi ponovo izbio na vodeću poziciju na tablici. Tim Roberta Mancinija je ostvario minimalnu pobjedu, golom kojeg je postigao stoper Vincent Kompany. Poslije 36. odigranih kola gradski rivali imaju po 83 boda, ali City ima bolju gol razliku i zbog te činjenice su veoma blizu trećoj tituli u svojoj istoriji.

Prvo poluvrijeme velikog derbija proteklo je u dominaciji domaćeg sastava. Građani su pleli mrežu oko šesnaesterca Đavola, dok su se gosti skoncentrisali na protuudare. City je u svom posjedu imao loptu, izveo je više kornera, a u četiri navrata su gađali mrežu De Gee. Ipak, do gola su stigli u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je poslije drugog vezanog kornera mrežu pogodio Belgijanac Vincent Kompany. Udarac iz ugla izveo je David Silva, a tamnoputi stoper je na petercu nadskakao loše postavljenog Smalinga i zakucao loptu u mrežu.

Inače, prva značajnija prilika u prvom dijelu je ubilježena u 25. minuti kada volej udarcem šutira Kun Aguero, ali lopta odlazi pored gola. Ta prilika je iz stolice podigla Diega Maradonu, koji je u Manchester stigao kako bi bodrio svog zeta.

U drugom dijelu United je krenuo odlučnije ka protivničkom golu. Ferguson nije dugo čekao da pojača napad, pa je Parka zamijenio Welbeck, dok se Mancini odlučio na “zatvaranje” utakmice kada je Teveza zamijenio sa De Jongom. Ipak, Đavoli su u takvoj konstalaciji snaga veoma teško dolazili do Hartovog gola. A onda je u 72. Toure opalio kao iz topa, ali pored lijeve stative De Geinog gola.

U 76. minuti nakon nepromišljenog starta De Jonga na Welbeku, verbalni sukob imali su Alex Ferguson i Roberto Mancini. Malo je nedostajalo da se jedan drugom unesu u lice, a poslije asortimana “sočnih” riječi četvrti sudac ih je udaljio na klupe. Toure je opet tukao u 80. minuti, ali je lopta prohujala pored stative.

Do kraja utakmice oba trenera su mijenjala, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Edin Džeko je utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

 

scsport.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

Kademlijin recept za džem od drijenka

CLOSE
CLOSE