Kalesija 26°

“Lutrija” odlučila: Bavarci u finalu, Neuer heroj

Rezultat u revanš susretu Real Madrida i Bayern Minhena bio je isti kao i u prvom susretu, 2:1, samo ovaj put u korist Madriđana, tako da je susret otišao u produžetke. Isti nisu donijeli nimalo uzbuđenja, tako da je odlučivala “lutrija”. Bavarci su nakon izvođenja penala slavio je sa 3:1

Rezultat u revanš susretu Real Madrida i Bayern Minhena bio je isti kao i u prvom susretu, 2:1, samo ovaj put u korist Madriđana, tako da je susret otišao u produžetke. Isti nisu donijeli nimalo uzbuđenja, tako da je odlučivala “lutrija”. Bavarci su nakon izvođenja penala slavio je sa 3:1.

Prvu priliku na utakmici imao je Real Madrid. Angel Di Maria je prošao Davida Alabu i uposlio Samija Khediru, čiji je udarac odbranio Manuel Neuer. Di Maria je u 5. minuti šutirao, a lopta je pogodila Alabu u ruku, tako da je Kassai pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Cristiano Ronaldo. Samo minutu nakon gola, Arjen Robben se našao sam ispred Ikera Casillasa, ali nije ga uspio matirati.

Bavarci su nastavili napadati, tako da je u 10. minuti Mario Gomez imao priliku. Njemački napadač šutirao je sa ruba šesnaesterca, a Casillas je odbranio. Franck Riberry je pokušao odbijenu loptu pospremiti u mrežu, no spriječila ga je odbrana Kraljevskog kluba. Nedugo nakon toga, tačnije u 14. minuti uslijedio je novi pogodak za Real. Mesut Oezil usposlio je Ronalda, a Portugalac je hladnokrvno matirao Neuera.

Bayern je i nakon drugog primljenog pogotka nastavio napadati, a prilike su imali Gomez i Luis Gustavo, ipak rezultat se nije mijenjao sve do 27. minute. Pepe je oborio Gomeza u svom šesnaestercu, a Kassai je po drugi put na utakmici pokazao na bijelu tačku. Casillas je dobro procijenio u koju stranu će pucati Robben, međutim to je bilo nedovoljno da zasutavi njegov udarac i tako je Holanđanin vratio Bavarce u život.

Pepe i Karim Benzema bili su blizu da timu sa Santiago Bernabea vrate prednost od dva gola, ali nisu uspjeli u tome. Gomez je u 34. minuti imao novu veliku priliku kada je izašao sam na Casillasa, međutim šutirao je ravno u golmana Reala. Robben je prije odlaska na odmor izborio slobodan udarac. Holanđanin je šutirao sa 20-ak metara, a lopta se odbila od Pepea, ali ipak Casillas je sjajno reagovao i spriječio novi pogodak Bayerna.

Bavarci su u drugom poluvremenu, kao i u prvom, zaigrali hrabro. Prvu priliku imao je Bayern. Phillip Lahm je centrirao sa desne strane, a Gomez je glavom šutirao malo pored Casillasovog gola. Dobru priliku za Madriđane imao je Benzema u 57. minuti. Francuski napadač šutirao je iskosa sa desne strane, ali Neuer je odbranio. Robben je pokazao sebičnosz u 66. minuti. Holanđanin je lijepo prošao, i umjesto da uposli Gomeza, sve je pokušao sam uraditi, te mu je na kraju Casillas uklizao i otklonio opasnost ispred svog gola.

Nakon toga Real je imao dvije prilike. Prvo je Ronaldo šutirao iz slobodnog udarca ravno u Neuera, a zatim je Benzema promašio cijeli okvir gola. Gomez je mogao donijeti Bayernu plasman u finale u 86. minuti. Nijemac je primio loptu na nekoliko metara od gola i umjesto da šutira iz prve, komplikovao je, tako da je izblokiran od strane protivničke odbrane. Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promjene rezultata, te se otišlo u produžetke.

Produžeci nisu donijeli uzbuđenja, kao i regularni dio utakmice, tako da su uslijedili penali. Nakon velike drame, Bayern je slavio sa 3:1 i tako se plasirao u finale koje će igrati na svojoj Fußball Areni u Minhenu protiv Chelsea.

Real Madrid – Bayern Minhen 2:1 (prva utakmica 1:2)

PENALI: 3:1

Bayern Minhen: pogodili – Alaba, Gomez, Schweinsteiger, promašili – Kroos, Lahm
Real Madrid: pogodili – Alonso, promašili – Ronaldo, Kaka, Ramos

Strijelci: 1:0 Ronaldo (6-penal), 2:0 Ronaldo (14), 2:1 Robben (27-penal). Gledalaca: . Sudija: Viktor Kassai (Mađarska). Žuti kartoni: Pepe, Arbeloa, Granero (Real Madrid), Alaba, Robben, Gustavo, Badstuber (Bayern Minhen).

REAL MADRID: Casillas, Pepe, Ramos, Marcelo, Arbeloa, Khedira, Oezil (od 111. minute Granero), Alonso, Di Maria (od 75. minute Kaka), Ronaldo, Benzema (od 106. minute Higuain).
BAYERN MINHEN: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Ribery (od 95. minute Muller), Robben, Alaba, Gustavo, Schweinsteiger, Kroos, Gomez.

 


scsport.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

Kademlijin recept za džem od drijenka

CLOSE
CLOSE