Kalesija 30°

Suze na promociji spota za pjesmu „Borci“/FOTO VIDEO/

U organizaciji JU Gradska biblioteka Kalesija danas je u ovoj ustanovi upriličena promocija spota za pjesmu „Borci“ kalesijske hip-hop grupe AS Dreamers. O svojim početcima i saradnjom sa Harisom Pašovićem govorio je sam autor pjesme Samir Karić a uvodničar je bio profesor Bosanskog jezika te novinar Fahrudin Sinanović.

Uvodne riječi učenicima MSŠ Kalesija koji su prisustvovali promociji uputio je i prvi čovjek odbrane Kalesije Dževad Tosunbegović koji je mlade učenike upoznao sa bitnošću podsjećanja na ono što nam se dogodilo.

Podsjećanja radi, u spotu autori Amir Muminović i Samir Karić govore o teškom položaju boraca koje je država zaboravila, a koji su nekada je branili od četnika i srpskih okupatora. Pored spota za pjesmu „Borci“ posjetioci su imali priliku i da vide spotove za pjesmu „Balada o jednom gradu“, „Klasni neprijatelj“, „Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo“ kao i za pjemsu „Srebrenica i babo“.

„Drago mi je da su posjetioci shvatili poentu mog pisanja i repanja i nadam se da će o tome ispričati i svojim prijateljima kako bi naučili više o svojoj istoriji, odnsno prošlosti koja nas je zadesila“, kazao je za Kalesija online Samir Karić.

Vrijedi napomenuti da učenici nisu mogli sakriti suze nakon što su odgledali neke od spotova, a najviše ih je potresla pjesma Srebrenica i babo, ali nisu ostali ravnodušni i prema pjesmi i spotu „Borci“ s obzirom da su se njihovi očevi borili za ovu domovinu, a sada su napušteni.

R.Abidović

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

Kademlijin recept za džem od drijenka

VIDEO/U Općini Kalesija održana prezentacija projekta e-vijeće

Vlada Tuzlanskog kantona: Ulaganja u obrazovne institucije TK

CLOSE
CLOSE