Kalesija 20°

NDTV: Liga prvaka: Milan – Barcelona, srijeda u 20.45h

Milan i Barcelona večeras od 20:45 sati na Giuseppe Meazzi igraju svoj treći međusobni duel u ovoj sezoni u okviru najelitnijeg fudbalskog takmičenja Ligi prvaka. 13. septembra prošle godine na Camp Nouu bilo je neriješeno 2:2, a u uzvratnoj utakmici grupne faze u Milanu, 23. novembra, slavila je Barcelona rezultatom 3:2.

Rossoneri i Blaugrana do sada su odigrali ukupno 13 utakmica. Četiri utakmice dobio je Milan, dok je Barcelona slavila pet pobjeda. Četiri utakmici italijanskih i španskih velikana završile su bez pobjednika.

Aktuelni italijanski i španski prvaci večeras će odigrati prvu utakmicu četvrtfinala ovogodišnje Lige prvaka. Ulog je veliki, a oba time žele u Minhenu igrati finale Lige prvaka.

Milan je u Italiji na dobrom putu da odbrani titulu prvaka osvojenu prošle godine, dok će Barcelona, čini se, titulu morati prepustiti ljutom rivalu Realu iz Madrida. Međutim, Barcelona želi postati prvi i jedini klub koji je odbranio titulu prvaka Starog kontinenta. Prva stepenica na tom pohodu je Milan i bivši igrač Blaugrane Zlatan Ibrahimović.

Fudbalski stručnjaci u večerašnjoj utakmici daju blagu prednost Barceloni iako gostuje u Milanu. Međutim, Milan je ove sezone pokazao da se može nositi sa aktuelnim prvacima Evrope. Ibrahimović sa jedne, a Messi sa druge strane! Spektakl koji može ponuditi samo Liga prvaka.

Prijenos utakmice Milan – Barcelona možete pogledati večeras od 20:45 sati na BHT 1, RTS 1, HTV 2.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE