Kalesija 23°

Tresla se gora, rodio se miš: Željko Komšić ostaje na svim funkcijama u SDP-u

Završena je sjednica Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj se raspravljalo o ostavci Željka Komšića na sve funkcije u stranci.

Predsjedništvo je jednoglasno odbilo njegovu ostavku, a Komšić je ovu odluku prihvatio i tako ostaje dopredsjednik stranke i član Glavnoga odbora SDP-a. Na sastanku su se članovi Predsjedništva SDP-a izjasnili i o prijedlogu da se povuče predsjednik Zlatko Lagumdžija i u skladu s statutom stranke imenuje Komšića za v. d. predsjednika, ali je taj prijedlog odbijen. Samo je jedan glas bio “za”.

U toku obraćanja novinarima, Komšić je rekao kako je razgovor sa predsjednikom SDP-a jučer bio dug i iskren, te da je želio da čuje šta kažu njegovi drugovi. Neki su ga proglasili neodgovornim, a najviše kritike je dobio kako je izjavio od Hakije Meholjića:

“Hakija Meholjić mi je rekao da bježim što me povrijedilo. Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija”, rekao je Komšić.

Na konferenciji za medije poslije višesatne sjednice, potvrđeno je da će se Komšić kandidirati za predsjednika SDP-a na narednom Kongresu stranke, a to je tek 2015. ili čak 2016. godine, javila je Federalna televizija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Otvaranje poslovnog inkubatora u Kalesiji podstrek mladim ljudima za p …

Ima li dna, da se odrazimo: Kako to da SDA(ovci) u Kalesiji ima(ju) kl …

Nakon 10 godina Sajam knjiga ponovo u Tuzli

Udruženje Privatnih predškolskih ustanova TK organizuje dječiji fes …

Melisine sedžade putuju u mnoge zemlje Evrope: Cijela priča započel …

CLOSE
CLOSE