Kalesija 21°

VIDEO/ Sjajna noć Zmajeva: Salihović – Ibišević 1:2

U prvom susretu 26. kola njemačke Bundeslige Stuttgart je kao gost savladao Hoffenheim sa 2:1, uz dva gola Vedada Ibiševića i jedan Sejada Salihovića.

Bivši napadač Hoffenheima Vedad Ibišević svom je bivšem klubu prvi put mrežu zatresao već u osmoj minuti. Loptu je sjajno uputio Khalid Boulahrouz, a Ibišević je izbio sam pred golmana domaćih i nije mu bilo teško da dovede Stuttgart u prednost.
Nakon toga gosti su i dalje bili opasniji protivnik, ali se Hoffenheim sredinom prvog dijela ipak malo oslobodio pritiska, te preko Ryana Babela u dva navrata zaprijetio golu gostiju, ali bez uspjeha.
Dvije minute prije odlaska na odmor dobitna kombinacija Boulahrouz-Ibišević ponovo je proradila. Holanđanin je ovog puta centrirao sa desne strane, a Ibišević je sjajno glavom pospremio loptu iza svog nekadašnjeg saigrača.
Trener Hoffenheima Markus Babbel od prve minute drugog poluvremena u igru je ubacio Sejada Salihovića, koji je na terenu zamijenio Rudya.
Salihović se upisao u strijelce u 74. minuti sa bijele tačke, te je tako smanjio na 1:2, ali Hoffenheim nije mogao napraviti ništa više. Do kraja susreta, u 89. minuti, Ibišević je dobio žuti karton, nakon što je nenamjerno kopačkom zakačio golmana Hoffenheima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Udruženje Privatnih predškolskih ustanova TK organizuje dječiji fes …

Melisine sedžade putuju u mnoge zemlje Evrope: Cijela priča započel …

Nastavak implementacije aktivnosti Socijalne kohezije infrastrukturaln …

Miralem Pjanić sletio u Moskvu sa šalom CSKA oko vrata, danas potpis …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

CLOSE
CLOSE