Kalesija 19°

Na području FBiH zatvoreno 11 objekata u kojima se priređuju igre na sreću

U koordiniranoj aktivnosti Porezne uprave FBiH, Tužilaštva FBiH i Federalne uprave policije privremeno zatvoreno 11 objekata i zatečeno 110 nelegalnih aparata – naprava za priređivanje igara na sreću.

Na osnovu obavještajno istražnih podataka Porezna uprava Federacije BiH u koordinaciji sa Tužilaštvom Federacije BiH, nadležnim kantonalnim tužilaštvima, Federalnom upravom policije i kantonalnim MUP-ovima jučer je izvršila 34 inspekcijska nadzora objekata u kojima se nezakonito priređuju igre na sreću putem automata, poker aparata, slot mašina i drugih naprava za priređivanje igara na sreću, prenosi RTV Slon.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 11 objekata.

Prema konačnim rezultatima u toku inspekcijskog nadzora kod 19 poreznih obveznika zatečeno je 110 nelegalnih automata, poker aparata, slot mašina, bingo aparata i drugih naprava za igre na sreću. Vlasnicima objekata izdato je 19 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, 12 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i izdata su 24 prekršajna naloga.

Zatečeni aparati su izuzeti i pohranjeni prema procedurama Zakona o krivičnom postupku FBiH. U konkretnim slučajevima nelegalno priređivanje igara na sreću putem poker/slot aparata je u suprotnosti sa odredbama Zakona o igrama na sreću i predstavlja krivično djelo Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem iz člana 364. Krivičnog zakona F BiH.

U akciji kodnog naziva “MRAZ” izuzeto je ukupno 86 aparata za igre na sreću. Naknadno će se izuzeti i preostali aparati koji su zatečeni u toku inspekcijskog nadzora, prenosi portal RTV Slon.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitog priređivanja igara na sreću putem automata, zakonitosti poslovanja i rad bez odobrenja nadležnog organa.

Za nepravilnosti koje su utvrđene u toku provedene akcije Porezna uprava Federacije BiH, nadležna tužilaštva i Federalna uprava policije će u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem mjera u okviru svojih nadležnosti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nastavak implementacije aktivnosti Socijalne kohezije infrastrukturaln …

Miralem Pjanić sletio u Moskvu sa šalom CSKA oko vrata, danas potpis …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (25. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (25. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE