Kalesija 14°

Real rutinski protiv CSKA, Ivanović u produžetku srušio Napoli u Londonu


Real Madrid bez problema večeras je savladao CSKA Moskvu sa 4:1 i tako se plasirao u četvrtinu finala najjačeg klupskog takmičenja na svijetu. Pobjedu španskom gigantu donijeli su golovima Higuain, Ronaldo (dva) i Benzema, dok je jedini gol za goste postigao Tošić.

Doumbia je prvi zaprijetio u 8. minuti, a odmah nakon toga na drugoj strani uzvratio je Ronalno, ali do promjene rezultata nije došlo. Većih prilika nije bilo do 26. minute kada je prelijepu akciju Real Madrida završio pogotkom Higuain.

Kraljevski klub bio je bolji u prvom dijelu utakmice, ali i Moskovljani su imali neke dobre prilike, za kojima mogu žaliti. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Ronaldo je pogodio za 2:0. Potrugalac je šutirao sa 25 metara, a Chepchugov je loše procijenio let lopte.

Real je stvorio nekoliko prilika do 70. minute kada je Ozil uposlio Benzemu, koji je iz okreta sa 15-ak metara po treći put zatresao mrežu gostiju. Samo sedam minuta kasnije Tošić je odličnim udarcem sa ruba šesnaesterca savladao Casillasa.

Do finiša susreta nije se ništa značajno dešavalo, osim povrede Tošića, koji je morao napustiti igru u 78. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Ronaldo je svojim drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat 4:1.

Elvir Rahimić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije bio ni na klupi.

Chelsea je večeras slavio protiv Napolija na Stamford Bridgeu sa 3:1, ali zbog identičnog rezultata iz Italije, gdje su Plavci poraženi, uslijedili su produžeci u kojima je Ivanović donio plasman u četvrtinu finala Lige prvaka.

Na početku utakmice Sturridge je imao priliku, ali onda je uslijedila dominacija Napolija. Prvo je Cavani sa pet metara pogodio vanjski dio mreže, a zatim je Cech odbranio udarce Lavezzija i Hamšika. Talijanska ekipa imala je još neke prilike, ali je Chelsea u 30. minuti došao do prednosti preko Drogbe, koji je pogodio glavom.

Do kraja prvog dijela utakmice Essien je imao najbolju priliku, kada je u 31. minuti šutirao sa 25 metara, ali lopta je otišla pored gola. Odmah na startu drugog poluvremena Terry je glavom pogodio za 2:0, te su tako Plavci došli bliže četvrtini finala Lige prvaka.

Samo osam minuta kasnije talijanska ekipa ih je ponovo udaljila od toga. Nakon što je Terry izbio loptu iz svog šesnaesterca, ona je došla do Inlera, koji ju je pospremio iza leđa Cecha. Tim sa Stamford Bridgea nastavio je napadati, a dobru priliku imao je Drogba u 65. minuti, ali De Sanctisa je odbranio.

Dossena je u 73. minuti igrao rukom su svom šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tašku. Siguran realizator penala bio je Lampard. Do kraja regularnih 90. minuta bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. S obzirom na identičan rezultat kao u prvom susretu, uslijedili su produžeci.

Torres je pokazao da je i dalje u katastrofalnoj formi. El Nino izašao je sam na De Sanctisa, a zatim promašio je prazan gol. U finišu prvog produžetka Ivanović je pogodio za 4:1 nakon asistencije Ramiresa. Pobjeda Plavaca mogla je biti i ubjedljivija da je Drogba pred kraj drugog produžetka dobro zahvatio loptu na 15-ak metara od gola.

scsport.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Miralem Pjanić sletio u Moskvu sa šalom CSKA oko vrata, danas potpis …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (25. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (25. 9. 2024.)

NiP Kalesija u Prnjavoru predstavio kandidata za načelnika i kandidat …

CLOSE
CLOSE