Kalesija 15°

Liga prvaka na NDTV, utorak u 20.45h

Večeras su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. U Lisabonu na Estádio da Luz od 20:45 sati igraju Benfica i Zenit. Prvi meč, koji je odigran 15. februara ove godine, Zenit je u St. Petersburgu riješio u svoji korist slavivši pobjedu od 3-2.

Prvi meč u St. Petersburgu između ova dva protivnika protekao je u izjednačenoj i zanimljivoj borbi u kojoj su gledaoci vidjeli čak pet golova. Pogodak koji je na ovoj utakmici postigao Semak, plod je vjerojatno najbolje akcije viđene u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Nakon devedeset minuta sjajne borbe u Rusiji, Zenit na uzvrat u Lisabon nosi malu, ali značajnu prednost te će revaš svakako biti posebno zanimljiv jer oba tima imaju izgledne šanse da se nađu među osam najboljih.

Benfica je nakon Zenita malo izgubila korak u domaćem prvenstvu, te je na dva uzastopna gostovanja kod klubova iz sredine tabele, osvojila samo jedan bod i time dopustila Portu da je sustigne. Veliki udarac Benfici nanio je rival Porto prošlog petka kada je na da Luzu slavio pobjedu od 3-2.

O Zenitovoj formi teško je govoriti, jer se rusko prvenstvo, poslije duge pauze, nastavilo proteklog vikenda. U subotu je Zenit gostovao kod CSKA u Moskvi iz koje su odnijeli jedan bod, odigravši neriješeno 2-2, zahvaljujući golovimaKerzhakova.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Benfice i Zenita igra se večeras od 20:45 sati uz direktan prijenos naFederalnoj TVArenasport 3Novoj TV

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE