Kalesija 13°

Arenasport 4: Milan – Juventus, subota u 20.45h

Vodeći timovi Serije A, Milan i Juventus, večeras će od 20:45 sati na stadionu San Siro odigrati jedan od najvećih italijanskih derbija.

Na stadionu San Siro u Milanu igra se meč koji bi mogao da odluči o samom finišu prvenstva. Ko će ući sa bodovnom i psihološkom prednošću, ali i ko će biti bliži osvajanju Scudetta? Pola sata prije meča počinje emisija posvećena derbi meču kroz koju će voditelj Miloš Milićević sprovesti ljubitelje italijanskog fudbala do samog derbija. Ekipa Arenesport za ovaj studijski program priprema dosta interesantnih priloga, uključenja kao i goste iznenađanja.

Ovo je meč koji svi Italijani, ali i gledaoci širom Evrope sa nestrpljenjem očekuju. Od početka sezone praktično je bilo jasno da će se za osvajanje Scudetta boriti Milan i Juventus, a ovaj meč će pobjedniku omogućiti možda i odlučujuću prednost. Javnost u Italiji prednost u ovoj utakmici, ali i u borbi za trofej daje Milanu, jer ima iskusniju i pojedinačno kvalitetniju ekipu. Mađutim Juventus je do ove pozicije na kojoj se nalazi došao prije svega zahvaljujući izuzetno disciplinovanoj timskoj igri, pa će biti  zanimljivo vidjeti koji će koncept donijeti prevagu.

Milan je trenutno lider na tabeli sa 50 bodova, Juventus ima bod, ali i meč manje. Rossoneri su u posljednje vrijeme u izuzetnoj formi i važe za blagog favorita. Međutim, Juventus je još uvijek jedina neporažena ekipa u Seriji A sa 13 pobjeda i 10 remija. Najbolji strijelac Milana ove sezone i bivši igrač Juventusa, Zlatan Ibrahimović, večerašnji derbi će gledati sa tribina San Sira budući da je zbog šamara i crvenog kartona kažnjen sa tri utakmice zabrane igranja.

Veliki italijanski derbi između Milana i Juventusa pogledajte večeras od 20:45 sati samo na Arenasport 4.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (20. 9. 2024.)

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

CLOSE
CLOSE