Kalesija 13°

NDTV: Liga prvaka , utorak u 20.45h

Najglamuroznije fudbalsko takmičenje u svijetu i ovog utorka donosi dvije uzbudljive utakmice. Na stadionu San Paolo u Napulju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka i ujedno prvu međusobnu utakmicu odigrat će Napoli i Chelsea.

Na užareni jug Italije posrnuli velikan engleskog fudbala Chelsea putuje samo sa jednim ciljem – ostvariti povoljan rezultat pred uzvratni duel na Stamford Bridgeu. Međutim, popularnim Plavcima iz Londona to neće biti nimalo lako budući da je Napoli u grupnoj fazi Lige prvaka igrao sjajno i izbacio lidera Premiershipa Manchester City.

Napoli i Chelsea večeras igraju prvu međusobnu utakmicu. Oba kluba u nacionalnim prvenstvima ostvaruju razoćaravajuće rezultate i daleko su od vodećih timova. Mnogo bolje partije su pružali u najatraktivnijem fudbalskom takmičenju – Ligi prvaka.

Treneru Chelsea Villasu-Boasu opasno se trese trenerska stolica. Nakon brojnih loših utakmica i poražavajućih rezultata pravo je čudo da je Villas-Boas još na klupi Chelsea. Ovom portugalskom stručnjaku leđa su okrenuli i navijači koji su na prošloj utakmici skandirali ima bivšeg trenera Chelsea, Josea Mourinhoa.

U devet posljednjih utakmica u svim takmičenjima, Napoli je ostvario tek tri pobjede zbog čega je izgubio priključak za vodećim timovima Serije A te je ugrožen plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Na stadionu San Paolo Napolitanci će pokušati već u prvoj utakmici ostvariti rezultat koji im daje realne šanse za prolaz u četvrtfinale.

Prvu utakmicu osmine finale Lige prvaka Napoli i Chelsea igraju večeras od 20:45 sati uz direktan TV prijenos na Federalnoj TV,Televiziji Republike Srpske, Novoj TV, i RTS1.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (20. 9. 2024.)

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

CLOSE
CLOSE