Kalesija 13°

Liga prvaka i Evropska liga na Arenasport

Regionalna sportska televizija Arenasport TV, koja svoj program emituje i u Visokoj Definiciji, danas nastavlja sa emitovanjem utakmica najspektakularnijeg fudbalskog takmičenja u svijetu Ligi prvaka ali i utakmica Evropske lige.

Arenasport 3 će od 20:45 sati direktno prenositi utakmicu između Lyona i APOEL-a iz Nikozije. APOEL je samim plasmanom u nokaut fazu Lige prvaka već napravio historijski uspjeh, ali Kiprani vjeruju da mogu srušiti i veliki Lyon. Na drugoj strani, tim Lyona je devetu godinu u nizu u top 16 i nema namjeru da dozvoli sebi kiks u dvomeču protiv autsajdera.

Arenasport nastavlja sa tradicijom emitovanja uvodne emisije posvećene Ligi prvaka. Ovog puta HD televizija ide još dalje u produkcijskom smislu. Virtuelna scena sa specijalnim efektima biće premijerno prikazana večeras u 20:00 sati kada i startuje specijalna četrdesetpetominutna emisija. Domaćin-voditelj centralnog Studija o najznačajnijem klupskom fudbalskom takmičenju na svijetu biće Ivan Radulović uz stručnog konsultanta Miroslava Vjetrovića, nekadašnjeg fudbalera i dugogodišnjeg skauta proslavljenih evropskih klubova.

Arena Sport je već dobro uigrana kada je riječ o vrhunskoj realizaciji Studija Lige prvaka, te će akcenat ovoga puta biti na stručnijem pristupu samom takmičenju sa već dobro poznatim voditeljima u studiju. Gledaoci će imati priliku da čuju i očekivanja igrača Lyona, APOELA, Bayer Leverkusena i Barcelone pred mečeve. Gledaoce Arenasport TV očekuje mnogo interesantnih priloga, priča o atraktivnim dešavanjima oko terena, kao i direktno uključenje u komentatorsku kabinu odakle će se javiti komentator Nenad Milovanovićsa najnovijim informacijama o sastavima timova.

Pored nastavka najatraktivijeg fudbalskog takmičenja, na evropske fudbalske terene se vraćaju i klubovi u sklopu Evropske lige. U malo neobičnom terminu od 12:00 sati igraju Rubin i Olympiacos. Ruski fudbaleri žele da upišu prvu pobjedu protiv grčkih rivala. Olympiacos je pristigao iz Lige prvaka i zna da treba biti veoma oprezan. Direktan prijenos ove utakmice pogledajte na Arenasport 3.

Od 18:30 sati na Arenasport 4 možete pogledati duel između Brage i Besiktasa. Prošlogodišnji finalista Lige Evrope, Braga igra protiv bivšeg trenera Carlosa Carvalhala i njegovog Besiktasa.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE