Kalesija 13°

RTS1: “Montevideo, Bog te video”, ponedjeljak u 20.05h

Od večeras, Radio-televizija Srbije počinje sa emitovanjem serije Montevideo, Bog te video u režiji Dragana Bjelogrlića. Serija će se emitovati svakog ponedjeljka na Prvom programu RTS-a kao i na RTS Sat od 20:05 sati.

Televizijska serija od 24 epizode koja govori o formiranju državne reprezentacije Jugoslavije i njenom uspjehu na Prvom svjetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, imaće dvije sezone. U prvoj sezoni biće prikazano devet epizoda.

Serija je, u poređenju sa filmom, potpuno autonomno djelo, zasebne naracije, tako da će gledaoci u toj verziji priče o fudbalskim junacima iz 1930. godine imati priliku da vide više od pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci kao što su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević.

Prve epizode upoznaće gledaoce sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. vijeka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na prvi Mundijal. U prvoj epizodi pod naslovom “Kad je fudbal bio mlad” upoznaćete se sa glavnim junacima serije, sa mladim fudbalskim asovima Mošom i Tirketom, Milutincem, Jakšom, Balerinom

Mladi Aleksandar Tirnanić – Tirke je u dilemi da li da se zaposli u fabrici ili da pokuša da zaradi za život igrajući fudbal. Odlazi na trening BSK-a gdje sve zadivi svojom fudbalskom vještinom, ali istovremeno navuče antipatije saigrača zbog svog nezrelog ponašanja. Istovremeno u Fudbalski savez Kraljevine Jugoslavije stiže poziv za učešće reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Urugvaju i ljudi iz saveza o tome počinju ozbiljno da razmišljaju.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE