Kalesija 13°

Vozači oprez: Niske temperature i novi snijeg otežavaju saobraćaj u BiH

Niska jutarnja temperatura i novi snijeg koji pada u većem dijelu BiH otežavaju i usporavaju saobraćaj.

Na putevima u višim predjelima ima ugaženog snijega i poledice.

Saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje – Gacko ponovo je u prekidu zbog obrušavanja snježnih lavina. Neprohodan je i magistralni put Gacko – Foča, kao i svi lokalni putevi na području općine Gacko.

Neprohodni su putevi od Sarajeva prema Foči, Dobro Polje – Miljevina, Krupac – Trnovo, Kula – Pale, regionalni put Han Pijesak – Pjenovac – Olovo, do mjesta Novačka prema Olovu.

Na dionici magistralnog puta Foča – Tjentište kolovoz je sužen i saobraća se otežano. Otežano se saobraća i na magistralnom putu Bileća – Gacko, Bileća – Trebinje i Bileća – Deleuša.

Na području Nevesinja neprohodan je magistralni put Nevesinje – Mostar, te regionalni pravci Nevesinje -Berkovići, Berkovići – Krivača, Ljubinje – Bileća, Plana – Berkovići – Stolac i Kifino Selo – Ulog preko prevoja Morine. Na području Sarajeva neprohodan je stari dio puta Lukavica – Trebević – Pale.

Otežano se saobraća na magistralnom putu Lapišnica – Podgrab, Ljubogošta – Podromanija.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše redovna čišćenja i posipanja, ali se vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca preko Romanije i Crnog Vrha.

Rješenjem federalnog Ministarstva prometa i komunikacija proglašeni su zimski uslovi za vožnju na svim magistralnim putevima na području Federacije BiH.

Zbog snježnih nanosa ili lavina u prekidu je saobraćaj na dionicama magistralnih puteva Jablanica – Mostar,Mostar – Široki Brijeg, Mostar – Nevesinje, Livno – Šuica – Kupres, Tomislavgrad – Livno, Šuica – Tomislavgrad -Posušje, Stolac – Neum.

Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i kantonalnog Štaba civilne zaštite zabranjen je saobraćaj na području grada Mostara na lokalnim putevima i ulicama, osim za vozila policije, hitne pomoći, vatrogasne i gorske službe spasavanja, te za interventna vozila.

Granični prelaz Hum – Šćepan Polje zatvoren je za sav saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima saobraća se usporeno.

Srna

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uz prisustvo velikog broja mještana u Vukovijama Donjim održan predi …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

CLOSE
CLOSE