Kalesija 17°

Proglašeno stanje elementarne nepogode u TK

Nakon sjednice Kriznog štaba Civilne zaštite Tuzlanskog kantona proglašeno je stanje prirodne nesreće. Stanje elementarne nepogode prvobitno je bilo proglašeno u općinama Kladanj i Tuzla, a od danas je vanredno stanje u cijelom Tuzlanskom kantonu.

Kantonalna Vlada je tako odlučila kako bi olakšala rad Civilne zaštite i omogućila poduzimanje odgovarajućih mjera. Nastava u osnovnim i srednjim školama biće obustavljena do daljnjeg. Odgođeni su i ispiti na Univerzitetu u Tuzli.  Ekipe putne operative su na terenu, ali dodatne probleme stvaraju novi snježni nanosi i led. Meteorolozi najavljuju nove padavine.  Zbog snježnih nanosa saobraćaj je otežan, kao i isporuke uglja Termoelektrani Tuzla. Naime,  vagone teško isprazniti jer ugalj mrzne. Iz ministarstva industrije, energetike i rudarstva TK kažu da će  pokušati riješiti ovaj problem tako što će tražiti suh ugalj ili organizovati kamionski prevoz uglja koji je inače zabranjen, ali se nadaju da će ipak dobiti odobrenje jer je situacija vanredna. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zabranilo je kretanje  za zglobne autobuse, teretna vozila i šlepere, na svim magistralnim putevima na području Federacije BiH.

Volonteri Crvenog križa Tuzlanskog kantona poslali su pakete sa hranom i higijenskim proizvodima ugroženima u općinama Kladanj i Sapna. Beskućnici iz Tuzle smješteni su kolektivni centar Mihatovići i za njih je također obezbijeđena  hrana, obuća i odjeća.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

CLOSE
CLOSE