Kalesija 26°

Nekoliko graničnih prijelaza van funkcije

Uslijed snježnih padavina na svim kopnenim graničnim prijelazima saobraćaj se odvija otežano, a nadležne zimske službe su na terenu nastojeći da uspostave njegovo normalno odvijanje.

 

Prema podacima Granične policije BiH uslijed obilnih snježnih padavina više graničnih prijelaza nije u funkciji. Granični prijelazi koji su trenutno zatvoreni za saobraćaj su: Radež- Vukov klanac u nadležnosti Jedinice granične policije Neum, granični prijelaz Kaldrma u nadležnosti JGP Strmica, granični prijelaz Šćepan polje u nadležnosti JGP Hum i granični prijelaz za pogranični promet Drinovci u nadležnosti JGP Gorica. Na graničnim prijelazima Doljani i Deleuša obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, a granični prijelazi Uvac i Vardište su prohodni, ali slabo očišćeni. Aerodrom Sarajevo je u funkciji, ali je otkazan veći broj letova, dok na aerodromima: Banjaluka, Mostar i Tuzla nema letova.

Za više informacija o stanju na graničnim prijelazima građani se mogu obratiti Operativnom centru Granične policije BiH na tel: 033 755 300, a na web stranici www.granpol.gov.ba mogu pronaći kontakt telefone pojedinačnih terenskih ureda.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

CLOSE
CLOSE