Kalesija 27°

Izabrane startne petorke za All-Star meč

Glasanje za izbor startnih petorki na nastupajućoj All-Star utakmici, koja će se odigrati 26. februara u Orlandu, je okončano. Poznate su startne „petorke“ kako Istočne, tako i Zapadne konferencije.

Istok će predvoditi prošlogodišnji MVP lige Derrick Rose, tu je naravno i neizostavni tandem iz Miami Heata LeBron James i Dwayne Wade, te New Yorkov Carmelo Anthony i „domaći“ košarkaš iz Orlanda Dwight Howard.

Na klupi Istoka sjediti će: Joe Johnson (Atlanta), Rajon Rondo (Boston), Chris Bosh (Miami), Paul Pierce (Boston) i Roy Hibbert (Indiana), dok su Brandon Jennings (Milwaukee) i Andre Iguodala (Philadelphia) dobili „divlje karte“.

Zapad je okupio respektabilan sastav, baziran na igračima rivala iz Los Angelesa. Tako će se u prvoj petorci Zapada naći po dvojica igrača Lakersa (Kobe Bryant i Andrew Bynum) i Clippersa (Blake Griffin i Chris Paul). Jedini koji će „poremetiti“ harmoniju iz „grada anđela“ je sjajni Oklahomin Kevin Durant.

Rezerve Kobeu i drugima biti će: Russell Westbrook (Oklahoma City), Steve Nash (Phoenix), LaMarcus Aldridge (Portland), Kevin Love (Minnesota) i Marc Gasol (Memphis), a „na divljaka“ stižu Paul Millsap (Utah) i Ty Lawson (Denver).

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

CLOSE
CLOSE