Kalesija 27°

U Tuzlanskom kantonu “konačno” prava zimska idila

Tuzla je dočekala početak februara bez obilnijih sniježnih padavina.No, sinoć je došlo do prekretnice. Snijeg je počeo padati i noćas je prema slobodnim procjenama dosegao 30 – 40 centimetara, prenosi RTVTK.

Nažalost školski raspust je prošao, tako da će djeca imati znatno manje vremena za sankanje i ostale zimske radosti.
Za razliku od djece, odraslima se deblji sniježni pokrivač i ne dopada mnogo. Naročito onim koji moraju na put…Slijedi vremenska prognoza i stanje na putevima u BiH.
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom, a na juguoistoku Hercegovine, sa susnježicom i kišom. Obilne padavine se očekuje na jugu, zapadu i jugoistoku. Vjetar, umjeren na jugu i zapadu jak, sjeveroistočni, a na jugoistoku Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -14 do -7, na jugu od -4 do 2, a dnevna od -10 do -6, na jugu zemlje od -2 do 4 stepena.

Iz BIHAMK – a informacija o stanju na putevima     

Na većini putnih pravaca u BIH danas se saobraća otežano i usporeno. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ima ugaženog snijega ili leda na kolovozu. Jak vjetar stvara snježne nanose na putnim pravcima Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Lanište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, na svim putevima u jugozapadnoj Bosni (područje Kupresa, Livna, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova), kao i na putevima na području Gacka, Berkovića i prevoja Čemerno (Tjentište-Gacko). U ostalim krajevima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.
Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Skrećemo pažnju i na dionice kroz usjeke, gdje je povećana opasnost od odrona kamenja na kolovoz.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

CLOSE
CLOSE